Sözleşmeli Personele kız yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 'ÇAKILI-SÖZLEŞMELİ' STATÜSÜYLE ÇALIŞAN PERSONEL EVLENEMİYOR, ÇOCUK YAPAMIYOR, EĞİTİM ALAMIYOR

Sağlık Bakanlığı'nda 'çakılı-sözleşmeli' statüyle çalışan sağlık personeli, 'tayin hakkı' olmadığı için sıkıntılı günler yaşıyor.

Görev yaptıkları illerden ayrılma şansları olmayan kimi personele aileler kız vermek istemiyor, kimi çocuk yapamıyor, kimi eğitimden mahrum kalıyor. Sözleşmeli personel, 'eş durumundan' tayinlerin açılmasını ve uygulamanın gözden geçirilmesini istiyor.

Türk-Sağlık-Sen, sözleşmeli personelin sorunlarını çözüme kavuşturmak için bir çalışma başlattı. Sendika, sözleşmeli personelin sorunlarını tespit etmek ve çözüm için girişimlerde bulunmak ve personelin sesini duyurmak amacıyla resmi web sitesinde bir form yayınladı. Türkiye'nin dört bir tarafından atılan mailler, sözleşmeli personelin yaşadıklarını gözler önüne serdi. Türk Sağlık-Sen'e gelen e-mail'lere göre, doğuda çalıştığı için sevdiği kızla evlenemeyenler var. Bazıları ise eşinden ayrı yaşıyor, çocuklarını birkaç ayda bir görebiliyor. Evli çalışanlardan büyük çoğunluk boşanma aşamasına gelmiş durumda. Bir personel mail atarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı boşanma davasına şahit olarak davet ediyor. Bir personel geleceğinden emin olmadığı için çocuk yapamadığını, başkası ise yüksek tahsiline devam edemediğini yazıyor.

ÇALIŞANLAR GELECEKTEN UMUTLU DEĞİL

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli personelin internet sitesinde hazırladıkları forma yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Gelen mesajlara göre sözleşmeli personelin çoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, boşananlar var, evlenemeyenler var. Sözleşmeli personel eğitimlerine devam edemiyor, iş güvencesinden yoksun hizmet veriyor. Sözleşmeli personelin sendika üyesi olmasına imkan tanınmıyor, hakkını araması, sıkıntılarını aktarması ve sorunlarının çözümü için birlikte hareket etmesi önlenmektedir" dedi.

Kahveci, gelen mesajlarda, sağlık alanında farklı statüde personel istihdam edilerek, sağlık çalışanları arasında parçalı bir yapı oluşturulmak suretiyle çalışma birliği ve huzurunun baltalandığının anlaşıldığını söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika olarak sözleşmeli personelin sorunlarını toplu görüşme gündemine taşıdıklarını belirten Kahveci, şunları söyledi: "Toplu görüşmelerde çalışanlar arasında statü birliğinin sağlanması ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilerek mevcut sorunlarının çözülmesini, personelin hak arama mücadelesinde güç birliği için sendikalara üye olabilmelerine imkan tanınmasını istedik. Sorunların çözümü için bu konunun peşini bırakmayacağız. Sağlık Bakanlığı'na da sorunları ileterek çözüm isteyeceğiz. Tüm sözleşmeli personelin bize destek olmasını istiyoruz. Çalışanlar ve sendika olarak bu sorunları hep birlikte çözeceğiz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber