İkinci Kızılay saldırısı son anda engellendi

Kızılay'daki patlamayla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin yeni bir saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerin PKK'nın talimatıyla patlayıcıları, Kızılay saldırısında kullanılan bombanın gömüldüğü Çamlıdere'de eylem için sakladıkları belirlendi.

Haber Giriş : 12 Mayıs 2016 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkinci Kızılay saldırısı son anda engellendi

HÜSEYİN YORULMAZ/Karar Gazetesi

Terör örgütü PKK'ya yönelik Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar sonucugözaltına alınan zanlıların, Ankara'da bombalı eylem hazırlığı yaptıkları öne sürüldü. Şüphelilerin, 13 Mart'ta Kızılay'da gerçekleştirilen terör saldırısında kullanılan patlayıcı maddenin gömüldüğü Çamlıdere'ye yeni bir eylemde kullanılmak üzere patlayıcı madde sakladıkları da belirlendi. Bunun üzerine polis ve Jandarma ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, Çamlıdere'de yeni bir terör saldırısında kullanılmak üzere A.K. ve S.K. kardeşlerin patlayıcı gömdüğünü belirledi. Söz konusu alanda pusu kuran ekipler bölgeye gelerek çıkarttıkları patlayıcıları "işlevini kaybettiğini düşündükleri" için geri gömen S.Y. ve R.T, yi takibe aldı. Ekiplerin bir kısmı 2 şüpheliyi takip ederken bir bölümü ise patlayıcıyı bulunduğu yerden çıkarttı. Patlayıcının kriminal laboratuvarı incelemesi sonucua göre 120 litre nitrometan ve anilin olduğu tespit edildi.

3 İLDE OPERASYON

Gerekli delillerin toplanmasının ardından, PKK'ya yönelik Ankara, İstanbul ve Kars'tagerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu , S.Y ve R.T Ankara'da, A.K. Kars, S.K. ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Zanlılardan S.Y ve R.T'nin üzerinden patlayıcı maddenin A.K. ve S.K. tarafından saklandığını gösteren video görüntüleri ele geçirildi. Söz konusu görüntülerde, kardeş oldukları anlaşılan A.K. ve S.K'nın lüks bir araçla Çamlıdere'ye geldiği, burada piknik yapıyor havasıyla mangal yaktıları ve etrafta kimse bulunmamasını fırsat bilerek patlayıcıları talimatı verilen noktaya gömdükleri anlaşıldı

Çamlıdere'de patlayıcı madde saklayan kişiler oldukları tespit edildi Şüphelilerden S.Y'nin Kızılay'da bir kafede garson olarak çalıştığı, kırsaldan geldiği değerlendirilirken R.T. ile Yüksel Caddesi'nde yeni bir eylem için keşif yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin yaptıkları keşifle ilgili görüntülerin de incelemeye alındığı öğrenildi. Emniyette sorguları süren şüphelilerin olası bir bombalı saldırıyı nereye gerçekleştirmeyi planladıkları belirlenmeye çalışılıyor. Bu arada, Kızılay'da 13 Mart'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan patlayıcının da aynı noktaya gömüldüğü ve oradan çıkartılarak arabaya yüklendikten sonra eylemde kullanılması nedeniyle şüphelilerin Kızılay Güvenpark patlamasıyla ilgilerinin olup olmadığı ve bu konuda da sorgulanacakları öğrenildi. Soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği belirtiliyor.

SİVİLLERİ HEDEF ALMIŞLARDI

Güvenpark'ta 13 Mart'ta bombalı araç saldırısı sonucu 38 kişi hayatını kaybetmiş 125 kişi de yaralanmıştı. Terör saldırısının failinin, 1992 doğumlu, Kars Kağızman'lı Seher Çağla Demir olduğu belirlenirken İçişleri Bakanlığı, Demir'in, 2013 tarihinden itibaren PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye'ye geçip YPG içinde eğitim aldığını tespit edildiğini bildirmişti. Saldırının organizatörünün Vahit Aycil olduğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber