Belediyeye haciz şoku

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapalı Pazar Yeri yapımı ile ilgili olarak müteahhit firmaya borcunu ödemediği gereçesiyle Beylikdüzü Belediyesi'ne ait bankadaki iki hesaba, mülkiyeti belediyeye ait olan cami ve işyerlerine haciz konuldu. Kriz, akşam saatlerindeki anlaşmayla sona erdi

Bir sene evvel ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in verdiği konserle açılan Kapalı Pazar Yeri yapımı ile ilgili olarak Çakır Yapı A.Ş'ye olan 1,5 trilyonluk borç ödenmediği gerekçesiyle Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde görülen mahkeme sonucu Beylikdüzü Belediyesi'nin Vakıfbank'taki tüm hesaplarına, taşınmaz arsalarına ve 2 makam aracına haciz geldi. Firma sahibi Orhan Gülsüm "4 trilyonu aşan maliyeti var. Bunun 3 trilyonunu aldık. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Mahkeme süreci ile ilgili olarak bilgi veren Gül İş İnşaat Şirketi'nin avukatı Abdullah Demirhan, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ

Dava sonucu, pazar yeri yapımında 1,5 milyon YTL'lik alacaklarını karşılık, Vakıflar Bankası Beylikdüzü Şubesi'ndeki hesaplar donduruldu. Başkanlığa ait hesaplara bloke konulmasından sonra belediyeye ait araziler ve tarlalara da haciz kondu. Kavaklı Mahallesi'ndeki 2390 metrekare miktarlı arsanın kat irtifaklı 3 adet dükkânı, Kavaklı'da 920 metrekare arsanın 9 nolu büro katı, 10 nolu konferans salonu, Kavaklı'da 4723 metrekare arsanın 8/32 arsa paylı 1 nolu iş yeri ve 8/32 arsa paylı 2 nolu işyeri ve 3 nolu cami ve 10050.18 metrekare miktarlı tarlanın kat irtifaklı 41 adet dükkânı ve bir adet otoparkı Kavaklı Belediyesi (Beylikdüzü) adına kayıtlı olduğu anlaşılması üzerine haciz şerrinin de konulduğu ortaya çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı haciz işlemini doğrulayarak, en kısa zamanda haczi kaldıracaklarını söyledi.Ve beklenen anlaşma dün akşam saatlerinden gerçekleşti. Böylece belediye haciz kıskacından kurtuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber