İmam, bu hızla yakında müsteşar olur

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç vakte kadar müsteşar!

İmam Bayram Uzuner, 13 ayda il kültür müdür yardımcılığına yükseldi, sonra da 'uzman' oldu. AKP'li vekil Uzunkaya'nın akrabası olduğu ileri sürülen Uzuner, "Akrabası değilim ama adam tanımak suç değil" dedi.

Samsun merkeze bağlı Çatkaya Köyü İmamı Bayram Uzuner, 13 ayda Samsun-Kastamonu hattındaki atamalarla il kültür müdür yardımcılığına kadar yükseldi. AK Parti Samsun milletvekili Musa Uzunkaya'nın akrabası olduğu ileri sürülen Bayram Uzuner, "Kimsenin akrabası değilim" diyerek bu iddiaları yalanladı.

10 gün önce uzman oldu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu Bayram Uzuner (47), 15 yıl boyunca Türkiye'nin çeşitli yerlerinde imam-hatiplik yaptı. Son olarak Samsun'un Çatkaya köyünde imamlık yapan Uzuner, 2005'in ağustos ayında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosuna geçiş yaptı. Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı Gazi Halk Kütüphanesi'nde memur olarak çalışmaya başlayan Uzuner, bu arada sendikal faaliyetlere katıldı. Memur Sen'e bağlı Kültür Memur-Sen'in Samsun Şube Başkanlığı'nı üstlenen Uzuner, 2006 yılı eylül ayında Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2.5 ay bu görevde kalan Uzuner, 10 gün önce Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne "uzman" olarak tayin edildi.

'Kimsenin akrabası değilim'

Jet yükselişi üzerine soruları yanıtlayan Uzurer, "Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın akrabası olduğum yolunda iddialar var. Kimsenin akrabası değilim ama birilerini tanımak suç değil" dedi. Bakanlık yetkilileri ise konuyla ilgili olarak, "Şube müdürlüğü kadroları sağlam kadrolardır. Bu kadrolara atanmak, ancak yükselme sınavını kazanmakla olur. Fakat müdür yardımcılıkları öyle değildir. Sınavsız atama yapılabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber