Hemşirelik Terimleri Sözlüğü basıldı

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erci,Türk Dil Kurumunca (TDK) basılan Hemşirelik Terimleri Sözlüğünün, sağlık alanındaki diğer mesleklere de önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hemşirelik Terimleri Sözlüğü basıldı

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behice Erci, Türk Dil Kurumunca (TDK) basılan Hemşirelik Terimleri Sözlüğünün, sadece hemşirelik değil, sağlık alanındaki diğer mesleklere de önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Erci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazımına 2006 yılında aralarında kendisinin de bulunduğu 75 yazar, 2 editör ve 9 editör yardımcısıyla başlanan 976 sayfalık, içerisinde 10 bin 393 terimin yer aldığı Hemşirelik Terimleri Sözlüğünün yayınlandığını anımsattı.

Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışmanın yapıldığını dile getiren Erci, sözlüğün TDK'nın da desteğiyle zahmetli bir sürecin ardından oluşturulduğu belirtti.

Yıllar içerisinde sağlık ve hemşirelik alanına özellikle Latince ve İngilizce kökenli pek çok yabancı kelime girdiğini aktaran Erci, bu nedenle zamanla sağlık çalışanlarının terimlerin Türkçe karşılığını kullanmaz hale geldiğini ifade etti.

Naim Boşkut

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber