Antalya'da kopyaladılar, İstanbul'da kullandılar

ANTALYA'da üst düzey bürokrat olarak görev yapan S.C.'nin kredi kartını kopyalayan kişi ya da kişiler, İstanbul'daki bir ATM'den kartın günlük limiti olan 1500 lira çekti. Cep telefonuna gelen mesajla olaydan haberdar olan S.C., suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da kopyaladılar, İstanbul'da kullandılar

Antalya'da üst düzey bir bürokratın kredi kartı bilgileri, ATM'den para çekerken kopyalandı. Kopyalanan kartla 13 Mayıs'ta İstanbul Bahçelievler'de bir ATM'den kartın günlük limiti olan 1500 lira nakit çekim yapıldı. Nakit çekim sonrası cep telefonuna bankadan gelen mesajla olaydan haberdar olan S.C., bankayla temasa geçerek, işlemi kendisinin yapmadığını bildirdi. Bunun üzerine banka kredi kartını bloke etti.

Antalya Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan S. C., sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını talep etti. Her zaman belli noktalardaki ATM'lerden para çektiğini belirten S.C., "Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güllük Caddesi'ndeki ATM'leri kullanıyorum. Bunun dışındaki ATM'leri çok nadir kullanırım. 13 Mayıs sabahı cep telefonuma '1500 lira nakit çekimi yaparak günlük nakit çekim limitinizi doldurdunuz' diye mesaj geldi. Hemen bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattım. Kredi kartımın kopyalandığı anlaşılınca bloke edildi" dedi.

ATM'lerdeki işlemler sırasında kredi kartının kopyalanıp şifrenin ele geçirilmesinin önüne geçilebilmesi için kendisinin telefonda bilgilendirildiğini de aktaran S.C., "Şifre girerken tuşların üzerini diğer elinizle mutlaka kapatın" tavsiyesinde bulundu.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta da bir avukatın yine benzer yöntemle kredi kartı bilgilerinin kopyalanıp İstanbul'da çekim yapıldığı ortaya çıktı. Avukat A.Y.'nin ilgili bankayla temasa geçerek kartını bloke ettirdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber