'Akşener dominant biri'

Muhalif kanadın yapılacağını açıkladığı dünkü kongre yapılamadı ama önümüzdeki günler için önemli ipuçları verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Akşener dominant biri'

Önder YILMAZ

Toplanan kalabalığa bakılırsa Yargıtay'dan olağanüstü kurultay kararı çıkarsa, Genel Merkez zor bir kongre sınavından geçecek. Yargıtay'dan bozma kararı çıkması halinde ise ateşli çıkışlar yapan muhalif genel başkan adayları ve onları destekleyen milletvekilleri, MYK üyeleri, il ve ilçe başkanlarının partide tutunma şansı neredeyse yok gibi. Çünkü Genel Merkez'in elindeki disiplin ve ihraç kartlarını açacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Akşener'in alan hakimiyeti

Muhalif adaylar açısından bakıldığında dünkü kongre alanının hakimiyeti Akşener'in elindeydi. Alanı pankart ve dövizlerle donatarak daha organize olduğunu gösteren Akşener, saatlerce bekleyiş sırasında partililerin slogan desteği ile diğer adaylara göre psikolojik üstünlüğü elinde tuttu. Durumu gören diğer muhalif adaylar da alana kendilerini öne çıkaran pankart ve döviz getirerek destekçilerinin ellerinde dolaştırdılar. Bu duruma ilk tepki ise Koray Aydın'dan geldi. Muhalif adayların bir adayın öne çıkarılmaması konusunda mutabakat sağlamasına rağmen, Akşener'in direnişi sürdürmesine tepki gösteren Aydın, bildiriden hemen sonra alanı terketti. Adayların kendi taraftarlarının daha çok olduğunu gösterme çabasının altında ise yapılabilirse tüzük kurultayının ardından genel başkan seçiminin gerçekleştirileceği kongrede avantaj sağlamak yatıyor. İlk turda kendi adlarına yarışacak olan adaylar ikinci turdan itibaren birbirlerinin lehine çekilebilecek. Görünen o ki, Akşener arkasına aldığı rüzgarı arttırarak diğer adayları çekilmeye zorlamak istiyor.

Alanda en çok dikkat edilen konu ise ülkücüler ile polisin çatışmaması gayreti oldu. Olası bir kavganın muhaliflerin mücadelesine darbe olacağını gören muhalif adaylar, sık sık uyarı anonsları yaptı.

Bahçeli soğukkanlı

Genel Merkez kanadında ise teyakkuz tavrı hakim. Genel Başkan yardımcıları kongre alanını televizyon ekranlarında dakika dakika izleyerek muhaliflerin güç gösterisinin boyutunu anlamaya çalıştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise her zamanki soğukkanlı tavrını sergilerken, rahatlığı diğer yöneticilerde sakinleştirici etki yarattı denilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber