Kamikaze hakim kararıyla kurultay şov

Paralel hakimin kararını dayanak yapan MHP'li muhaliflerin korsan kurultay şovu fiyaskoyla sonuçlandı. Hukuksuz girişiminden sonuç alınamayan muhalifler, kurultay için belirledikleri otelin önünde bir süre bekledikten sonra dağıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Mayıs 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamikaze hakim kararıyla kurultay şov

Star

MHP'li muhalifler, Yargıtay'ın bu ay içinde karar vereceğini açıklamasına rağmen Paralel hakimin verdiği kararı baz alarak olağanüstü kurultayda ısrar etti. Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, kurultayın yapılamayacağına ilişkin kararının ardından Paralel bir hakim kanalıyla karşı karar çıkaran muhalifler, Ankara 25.İcra Müdürlüğü'nün, kongrenin yapılamayacağına ilişkin yazılı kararına da uymayacaklarını duyurdu.

HALAÇOĞLU OKUDU

İcra Müdürlüğü'nün yazısı üzerine Ankara Valiliği de kongrenin yapılacağı belirtilen Esenboğa yolundaki Anadolu Otel önünde emniyet tedbiri alarak, otele girişleri kesti. Bunun üzerine sabah saatlerinde otele gelen muhalif partililer, otele giden yolu trafiğe kapattı. Muhalif başkan adayları da, kalabalığın toplandığı alana geldiler. Başkan adaylarının, polis bariyerlerinin önünde toplanmasının ardından MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu, muhalifler adına hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Adaylardan Ümit Özdağ ile Koray Aydın, bildirinin okunmasının ardından bir süre daha alanda kaldıktan sonra, "Buraya toplanıp delege çoğunluğunun olduğu iradesini ortaya koymaktı.

AKŞENER KALDI

Amaç hasıl oldu" deyip, daha fazla bekleterek delegeye ümit aşılamanın doğru olmadığını belirterek alandan ayrıldılar. Meral Akşener ile Sinan Oğan ise alanda kalmaya devam etti. Meral Akşener, polis bariyerlerine tutunarak kongre yapılamayacağına dair Ankara 25.İcra Müdürlüğü'nün yazılı kararının kendilerine tebliğ edilmesini istedi. Bazı muhalifler 25.İcra Müdürü olay yerine gelene kadar Havaalanı yolunu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Sinan Oğan, meydanda 800 delege bulunduğunu ve bunların hazirun cetvelini imzaladıklarını öne sürdü.

Sinan Oğan da bir süre sonra alandan ayrılınca kalabalık da büyük oranda dağılmaya başladı. Alanda kalarak, İcra Müdürlüğü yazısını beklemeyi sürdüreceğini belirten Meral Akşener de, öğleden sonra alana getirilen otobüsün üzerine çıkarak bir konuşma yaparak alandan ayrılacaklarını duyurdu. Akşener, bariyerleri tutan polislere, "O vatan evlatları bizim, onlara elimiz kalkmaz" diyerek bariyerlerin kaldırılmasına yönelik bir girişimde bulunmayacaklarını vurguladı. Akşener, "Yargıtay, bu kaosun sorumlusu sizsiniz. Bu haksızlığın sorumlusu sizsiniz. Derhal bu kaosu, bu yanlışlığı, hukuksuzluğu gidermelisiniz" dedi.

Yargı kararını tanımayarak bir araya gelen MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın korsan kurultay şovu polis engeline takıldı. Alanda toplanan partilere seslenmek isteyen Ümit Özdağ, polis bariyerlerine çıktı.

BAHÇELİ: AHLAKSIZ BİR TERTİP

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, muhaliflerin kurultay şovuna sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Bugün Ankara'da yaşananlar, şerefli mazimizin hiçbir döneminde görülmeyen çirkinlik, hiçbir zaman rastlanmayan rezilliktir. Tertemiz vicdanlı arkadaşlarımı dışarıda tutuyor ve diyorum ki; MHP'nin itibar ve saygınlığına bugün leke sürülmüştür. Türklüğün davasını sokakta veya tarlada kurultay yapmaya kadar sürükleme teşebbüsü ahlaksız bir tertip, şiddetli bir operasyondur. TOMA'ların önüne dikilip barikatlara tutunarak poz verenlerin partimizin geleceğinde söz ve yetki sahibi olması hayal ötesi bir durumdur. El mi yaman, bey mi yaman herkes görecek, asaletimizden dolayı suskun kalışımızı yanlışa yoranlar yakında tel tel dağılıp gideceklerdir. Yargı kararını beklemek MHP'nin temel ilkelerindendir e karar ne olursa olsun işte her şey asıl o zaman başlayacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber