Ardahan savcısı neden intihar etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Saray İlçesi'nde 6 bin ton kaçak mazotun yurda getirilmesini ortaya çıkaran 'Ekspres Operasyonu'nu bizzat yöneten Ardahan Cumhuriyet Savcısı Fikret Sünbül intihar etti. Sünbül'ü, Tunceli'nin Ovacık İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler de pusuya düşürmek istemişti.

ERZURUM'un Karayazı İlçesin'den geçen Haziran ayında Ardahan'a atanan 44 yaşındaki Fikret Sünbül, önceki akşam Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği Resimli Osmanlı Tarihi oyununu, eşi İnce Sünbül ile izledi. Savcı Sünbül, oyunu izledikten sonra Yeni Mahalle'deki Adliye Lojmanları'na gitti. Bir süre televizyon izleyen Sünbül, eşi İnci ve çocukları 18 yaşındaki Volkan, 14 yaşındaki Şeyma ve 10 yaşındaki Burak'ın uyumasından sonra saat 01.30'da beylik tabancasıyla kendini vurdu. Sünbül'ün intiharı meslektaşları arasında şaşkınlık yarattı. Sünbül'ün cenazesinin, memleketi olan Kayseri'de toprağa verileceği bildirildi.

PKK PUSUSUNDAN KURTULMUŞTU

Savcı Fikret Sünbül, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 22 Ekim 2001 tarihinde askerlerin korumasında Hozat'a giderken PKK'lıların kurduğu pusudan kurtulmuştu. Van ve Saray'ın Kapıköy Sınır Kapısı'nda, İran'dan gelen 72 vagon ve 150 yakıt tankında inceleme yapan Sünbül, asfalt malzemesi olarak bildirilen ürünün, motorin olduğunu tespit etmiş, operasyonda 6 bin ton yakıt ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber