AK Parti'de devir-teslim günü

AK Parti'nin 3'üncü genel başkanı bugün görevi devralacak. Kongreye tek aday olarak giren Binali Yıldırım'ın, konuşmasında yeni Anayasa ve başkanlık vurgusu yapması bekleniyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'de devir-teslim günü

Volkan YANARDAĞ

AK Parti, bugün Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'ndan sonra 3. genel başkanını seçecek. Partiyi olağanüstü kongreye götürme kararı alan Davutoğlu'nun aday olmayacağı kongrede, bin 470 delege oy kullanacak. Kongrede, genel merkez tarafından ismi açıklanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dışında aday çıkması beklenmiyor. Yıldırım, bugünkü konuşmasında 14 yıllık AK Parti iktidarlarında vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Şimdi sıra yeni Anayasa ve başkanlıkta" mesajını verecek. Cumhurbaşkanı ile uyum, parti içinde birlik, terörle mücadele, yatırımların devamı gibi konular da Yıldırım'ın konuşmasının ana başlıklarını oluşturacak.

27 Ağustos 2014'te AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlık görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alan Davutoğlu, yine bir olağanüstü kongre ile AK Parti'nin bir numaralı koltuğunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a devredecek. Kongrede, genel başkanlığın yanı sıra partinin diğer organlarının seçimi de yapılacak.

Başbakan Davutoğlu, kısa bir veda konuşması gerçekleştirevem. Yeni seçilecek Yıldırım ise teşekkür konuşması yapacak.

Davutoğlu, akşam üzeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunacak. Ardından da kongrede seçilen Genel Başkan Yıldırım, Beştepe'ye giderek hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'ndan alacak.

KONUŞMA METİNLERİNE SON ŞEKLİNİ VERDİLER

Bugün gerçekleştirilecek devir- teslim öncesinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi konutunda veda konuşmasına son şeklini verirken, Binali Yıldırım ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda bazı parti yöneticileriyle birlikte yeni dönem mesajlarını hazırladı. Yıldırım, kongre hazırlıklarından sorumlu heyet ile son bir toplantı yaptı.

HDP'YE DAVET GİTMEDİ

-Kongre için 6 bin davetiye basıltırıldı. CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DSP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi'ne davetiye gönderildi. AK Parti, terörle arasına mesafe koymadığı gerekçesiyle HDP'yi kongreye çağırmadı. Şehit yakınları ve gaziler ile gazi yakınları da kongrede ağırlanacak. Zaman darlığı gerekçesiyle yurtdışından davetli çağrılmayan kongreye, Ankara'daki büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri davet edildi. Rusya, Mısır, Suriye, Bangladeş ve İsrail büyükelçilerine davet gitmedi. Kongrede konuşmalar 6 farklı dile çevrilecek.

-Partililer, yurdun 81 ilinden bin 300 otobüs ile Ankara'ya gelecek. Yaklaşık 40 bin partili kongreyi izleyecek. Partililere kumanya dağıtılacak.

-Salonda AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" yazılı pankartlar ile "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar olacak.

-Kongre nedeniyle Ankara Spor Salonu ve civarındaki bazı yollar, dün saat 23.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı. Güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber