23 Mayıs 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
23 Mayıs 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Dünya İnsani Zirvesi başlıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla, küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zirve kapsamında, "Suriyeli Mültecilerin Krizine Çözüm Bulunması Bakımından İnsana Yakışır İşlerin Merkezi Rolü: ILO Deneyimleri" paneline katılacak.

- Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen, TİKA, AFAD, Türk Kızılayı'nın çalışmalarını yansıtan, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı, video ve interaktif alanlarla desteklenen "Turkey, A Nation United for Humanity/İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye" sergisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak.

- Zirve kapsamında "Doğu-Batı Orkestrası", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

(İstanbul/08.00/08.30/09.00/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezinde "Acil Durumlarda ve Uzun Dönemli Krizlerde Eğitim" konulu özel oturuma katılacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile görüşecek.

(İstanbul/16.00/18.30)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çelenk koyma törenine katılacak.

Ankara/09.00)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Tahran'ı ziyaret edecek, İran, Hindistan ve Afganistan'ın liderleri arasında Çabahar Limanı'yla ilgili işbirliği anlaşması imzalanacak.

(Tahran)

2-Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

4- Güney Kıbrıs Rum kesiminde yapılan milletvekili seçimlerinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın daimi sergisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.30)

2- Yönetmenliğini Eray Koçak'ın, yapımcılığını Limon Film'in üstlendiği, önümüzdeki günlerde Fox TV'de yayınlanacak olan "Hayat Sevince Güzel" dizisinin basın toplantısı Çeşme'de gerçekleştirilecek.

(İzmir/16.00)

3- Yazar Sibel Eraslan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Aykut Ertuğrul'un "100 Yüze İmza ve Söyleşi" programında "Babam İçin Beyaz Bir Kuğu" öykü kitabı hakkında konuşacak ve imza gerçekleştirecek.

(İstanbul/19.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri" temalı "5. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın açılış programına katılacak.

(Sakarya/10.00)

SPOR

1-Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.

(Astana)

2- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

(Paris)

3- PTT 1. Lig'de play-off yarı final rövanşında Multigroup Alanyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçları oynanacak.

(Alanya/19.00/Adana/21.30)

4- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/19.00)

5- Atletizmde Turkcell Süper Lig 1. Kademe yarışları Mersin'de başlıyor.

(Mersin)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber