2023 yolculuğunda son bayrak değişimi havası

AK Parti'nin 2023 yolculuğu için bayrak değişimi niteliğindeki kongresi bütün eski kongreleri gibi canlı ve hareketliydi dün yine. Ve her zamanki gibi Erdoğan damgasını vurdu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2023 yolculuğunda son bayrak değişimi havası

Abdullah Karakuş

Geleceğe yönelik en önemli mesaj ise yeni Anayasa oldu altı çizile çizile.Bir anlamda genel başkanlık ve Başbakanlık açısından son bayrak değişimi havası vardı kongrede. Verilen mesajlar artık başkanlık sistemi ya da partili cumhurbaşkanlığına geçileceğine yönelik adımların atılacağı oldu.

Bütün konuşmacılar Erdoğan'ı uzun uzun övdü. Başbakanlığı döneminde Erdoğan için hazırlanan "Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı sık sık çalındı. Erdoğan'ı görüntüsünü gören, şarkısını dinleyen delegeler de coştukça coştu dün kongrede.

Reise başkanlık yakışır

Pankartlarda "Reise başkanlık yakışır" vardı.

Erdoğan'ın konuşmalarının da yer aldığı sinevizyonun gösterildiği kongrede konuşmacıların "Ustaların ustası, büyük usta, liderimiz Erdoğan" vurguları da dikkati çekti.

Erdoğan'a yönelik "Aynıyız, başka türlü düşünülemez. Ak Parti Tayyip'in partisi. AK Parti'nin tek lideri vardır o da Erdoğan'dır" mesajları verildi.

Erdoğan'ın kongreye gönderdiği mesajı ise tüm salon ayakta dinledi ve sonrasında uzun uzun alkışladı.

Başkanlık sistemine yönelik mesajlar veren Erdoğan'ın "Sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi ve kesilmeyecek" sözleri de alkışlandı.

Yeni Genel Başkan Binali Yıldırım ise salona Erdoğan şarkısıyla girdi. Konuşmasını da Erdoğan ile ele ele görüntüsüyle bitirdi. Yıldırım, sık sık "liderimiz" vurgusu yaptı, salona "Yeni anayasayı başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" sorusunu yönelterek, AK Parti'nin yeni yol haritasını gösterdi.

Görevi Yıldırım'a devreden Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında görevden ayrılmasından dolayı hala kırgın olduğuna yönelik ince mesajlar vardı.

Başlarda "Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz" dese de sonlara doğru uzun uzun yaptıklarını ve partinin oy artışını dile getirerek "Yeni kongre benim arzu ettiğim bir şey değildi" demesi kongrenin dikkati çeken bölümlerinden biriydi.

Kayseri İl Gençlik Kolları'nın "mesele koltuk değil siz hala anlamadınız mı?" pankartı da dikkati en çok çeken pankarttı..

Yeni MKYK listesinde Cemil çiçek, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu gibi isimlerin olmaması da yeni bir dönemin başladığının açık göstergesiydi.

Bayrak değişimi yaşanan kongrede yeni Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım öncelikli gündeminin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olacağını dile getirdi.

Kongre, yeni bir dönemin başladığının en açık işaretiydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber