Başkentte köy yolları asfaltlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sınırları içine alınan ve mahalle statüsüne kavuşan köy yollarının tamamının asfaltlanacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, tüm köy yollarının asfaltının bitirilmesini hedeflediklerini belirterek, asfalt ihalesine yılbaşında yapılan itiraz nedeniyle asfaltlama çalışmalarına 2,5 ay geç başladıklarını ifade etti.

Uzunluğu 485 kilometreyi bulan 134 köy yoluna, 505 bin ton asfalt döküldüğünü bildiren Gökçek, çalışmalar kışın bastırmasıyla ara verileceğini, önümüzdeki yıl tüm köy yollarının asfalta kavuşacağını kaydetti.

Gökçek, köy yollarına, şehir merkezinde kullanılan asfaltla aynı kalitede, AB standartlarına uygun asfalt döküldüğünü ifade etti.

İlk etapta il ve ilçe merkezi ile bağlantıların bitirildiğini anlatan Gökçek, köylerin iç kesimlerine de alt yapılarının tamamlanmasının ardından girileceğini bildirdi.

Açıklamada, bugüne kadar ilçe ve beldelere bağlı 134 köy yolunun asfaltlandığı kaydedildi.

-YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN ÜST GEÇİTLERE ASANSÖR-

Ankara Büyükşehir Belediyesince, özellikle trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki üst geçitlerde, yaşlılar ve engelliler için asansörler yerleştirildiği belirtildi.

Çalışmaların devam ettiği ifade edilen açıklamada, Eskişehir yolu Köy Hizmetleri önü, Konya yolu Devlet Hava Meydanları önü, Yenimahalle 1. Durak, Etlik SSK Hastanesi önü, Kazım Karabekir Caddesi ile Altınpark'taki yaya üst geçitlerinde asansör kurulması çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Üst geçitlerde asansör monte edilmesi yönünde vatandaşlardan ve kurumlardan yoğun talep geldiği belirtilen açıklamada, başkentlilerin asansörleri kullanırken daha duyarlı olmaları, zarar verenleri mutlaka uyarmaları ve asansörlere sahip çıkmaları istendi.

Konya yolu Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu önü, Sincan Ayaş yolu Aile Yaşam Merkezi önü, Sincan Ayaş yolu Şeker Fabrikası önü ile İstanbul yolu BEKO önündeki asansörlü üst geçitlerin yapımının da sürdürüldüğü kaydedildi.

30/11/2006

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber