Uşak polisine yabancı dil kursu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere yabancı dil ve bilgisayar eğitimi verilmeye başlandı

`Özel Aylinim Yabancı Dil Bilgisayar ve Bilgisayarlı Muhasebe Eğitim Merkezi'ndeki kursa katılan 60 polis memurunun, 4 ay eğitim alacağı bildirildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi Müdür Vekili Osman Karar, son yıllarda teknolojinin hızla gelişimi sonucu, bilginin farklı kültür ve toplumlar tarafından kullanılmasında, uluslararası ilişkilerin gelişmesinde, bilimsel, kültürel ve sportif organizasyonlarda, ortak dilin büyük önem taşıdığını vurguladı. Karar, kendisini sürekli yenileme ve geliştirmeyi amaçlayan Türk Polis Teşkilatı'nın, gelişmiş yabancı ülke polis teşkilatları içine girme ve Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde başarılı projeler ürettiğini, uluslararası görevlerde yer aldığını ve yurt dışındaki seçkin üniversitelerde akademik ve mesleki çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Müdür Vekili Osman Karar, "Tüm bu çalışmalar teşkilatımızda yabancı dil bilen personel ihtiyacını arttırıyor" dedi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin yabancı dil düzeyini geliştirmek ve yabancı dil bilen personel sayısını artırmak amacıyla kursa başladıklarını bildiren Karar "Uluslararası Polis Birliği ile teşkilatımız arasındaki anlaşma gereği personelimize yabancı dil ve bilgisayar eğitimi verilmeye başlandı. Şu anda 60 personelimiz kursa başladı. Polisler yüzde 65 indirimden yararlanacak. Bu personelimiz ayrıca kurs sırasında idari izinli sayılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber