Eski BOTAŞ Genel Müdürü Bildacı'ya beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı, Reşit Kemal Kılıç'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan Proje Direktörlüğü Savunma Sekreterliği'ne atanmasında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına sanık avukatları ve BOTAŞ'ın avukatları katıldı.

Davada yargılanan diğer sanık Naime Işık, suç tarihinde BOTAŞ'ta daire başkanı olarak görev yaptığını ve atamalara ilişkin belgeleri hazırladığını belirterek, görev yaptığı süre boyunca yaptığı bütün işlemlerin usulüne uygun olduğunu savundu.

Işık, dava konusu Reşit Kemal Kılıç'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı ile ilgili şubede göreve başlatılmasına dair düzenlenen evrakların, BOTAŞ tarafından hazırlandığını ve atamanın bakanlık ve Milli Güvenlik Kurulu tarafından uygun görülerek Kılıç'ın göreve başlatıldığını söyledi.

Prosedüre göre davrandığını iddia eden Işık, görevi kötüye kullanma olarak nitelendirilebilecek bir eyleminin söz konusu olmadığını savundu.

Cumhuriyet Savcısı Orhan Kılıç da sanıkların atama eyleminin idari soruşturma ve idari mahkemenin bakacağı bir konu olduğunu belirterek, sanıklar Bildacı ve Işık'ın suç işleme kastı içerisinde hareket ettiklerine dair cezalandırılmalarına yeter delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Ahmet Dinç, sanıklar Bildacı ve Işık'ın üzerlerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını ifade ederek, her iki sanık hakkında da beraat kararı verildiğini açıkladı.

İDDİANAMEDE İSTENEN CEZALAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma sonunda hazırlanan iddianameye göre, Bildacı ve atamaya ilişkin belgeleri hazırlayan Naime Işık hakkında ?görevi kötüye kullanmak? suçundan dava açılmıştı.

İddianamede, atama işlemine ilişkin belgeleri hazırlayan Naime Işık ile atamayı onaylayan Bildacı'nın, suç kastıyla hareket ettikleri öne sürülmüş ve Bildacı ve Işık'ın eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ?görevi kötüye kullanma? suçunu düzenleyen 240. maddesi uyarınca 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber