'2.500 ziraat mühendisi ve veteriner alacağız'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yıl başından itibaren kırsal alanda çalıştırılmak üzere sözleşmeli 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim alacaklarını açıkladı.

Antalya'da Growtech Eurasia Fuarı'nın açılışına katılan Bakan Eker, buradan Gaziler köyüne geçti ve üretici-ihracatçı Hamdi Güneş'in 60 dönümlük alandaki topraksız üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, AB Komisyonu'nun Türkiye önerileriyle ilgili sorularına, "AB'nin almış olduğu karar siyasi görünüyor" yanıtını verdi. AB'ye üyelik sürecinin uzun ince bir yol olduğunu belirten Eker, çalışmaların yavaş devam edeceğini kaydetti. Eker, Türkiye'nin de bu süre içinde istenen düzenlemeleri yapmaya devam edeceğini ifade ederek, "Bizden bir sorun kaynaklanmayacak" diye konuştu.

Zirai ilaç kalıntısı

Müzakerelerde tarımla ilgili özellikle balıkçılık konusunda birtakım talepler bulunduğuna işaret eden Eker, ancak bunda da teknik bir sorun olmadığını söyledi. Veterinerlik, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda konularında da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını anlatan Eker, bu konulardaki görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Eker, "AB'nin almış olduğu bu karara, süreci yavaşlatma diyebiliriz. Ancak özel olarak bekletme veya dondurma değil" dedi.

Eker, bir başka soru üzerine de Türkiye'de bilinçsiz, zamansız zirai ilaç kullanımıyla ilgili birtakım sorunlar yaşandığını dile getirdi. Eker, bu sorunların bir kısmının bilinçlendirmeyle ortadan kalkacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber