Asker, içindeki 'otçuları' temizledi!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenmesinin ardından yapılan ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, 2'si irticai faaliyetten olmak üzere toplam 37 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, ordudan uzaklaştırıldı. Hükümet ihraçlara şerh koyarken, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in Çankaya Köşkü'nde verdiği şura yemeğine programında görünmesine rağmen katılmadı.

Başbakan Erdoğan başkanlığında dün toplanan Yüksek Askeri Şûra'da Askeri Politik Durum Değerlendirmesi yapıldı. TSK'nın harbe hazırlık seviyesi ve modernizasyon ihtiyaçlarına ilişkin tespitlerin yapıldığı toplantıda, personelin disiplin dosyaları da görüşüldü.

YAŞ'ta, 46 kişinin atıldığı Ağustos 2002'den bu yana en yüksek ihraç rakamı çıktı.

"Otçular" da atıldı

Edinilen bilgilere göre, ihraç edilen personelin büyük bölümünü Eskişehir 1. Hava Taktik Komutanlığı'nda görevli olan ve uyuşturucu kullandığı tespit edilen askerler oluşturdu.

Milliyet'e bilgi veren kaynaklar, uzaklaştırılan personelin atılacak olmalarını bilmelerine rağmen "bağımlı" oldukları için eylemlerini sürdürdüklerini bildirdiler.

Kuvvetli irtica vurgusu

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, irticai faaliyet gösteren personel sayısı ilk kez net şekilde verilerek şöyle denildi: " Toplantıda, önümüzdeki dönemde bölücü terör ve irtica ile mücadelenin devletin tüm olanakları ile birlikte etkin olarak yürütülmesi gerektiği ve bu süreçte, TSK'nın kararlı mücadelesini taviz vermeden sürdüreceği vurgulanmıştır. TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 35 personel ile irticai tutum ve davranışları nedeniyle 2 personel olmak üzere toplam 37 personelin silahlı kuvvetlerden ayrılmasına karar verilmiştir."

Erdoğan Gül'le buluştu

Cumhurbaşkanı Sezer de, şûra çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çankaya Köşkü'nde bir akşam yemeği verdi. Erdoğan yemeğe, bir gün önce açıklanan resmi programında görünmesine rağmen katılmadı. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Başbakanlık'ta yürütmekte olduğu çalışmalar nedeniyle yemeğe katılamadığını bildirdi. Yemek sürerken Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le Başbakanlık'ta biraraya geldiği ortaya çıktı.

Erdoğan: TSK milletin iftihar kaynağıdır

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. YAŞ üyeleri, öğle tatilinde de Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, milletimizin iftihar kaynağıdır" diye yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber