Çankaya Belediye Başkanı isyan etti...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, sürekli ?borcunuzu ödeyin? uyarısında bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne borcun miktarı sorulduğunda net yanıt alınamadığını belirterek, ?Borcumuzu ödemek istediğimizde almıyorlar. Faiz işlemeye de devam ediyor. 2.5 yıl önce borcunuz 30-35 trilyon lira dendi. Ama şimdi 900 trilyon liralık mal varlığımız üzerinde hacizleri var" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe görüşmelerindeki tavrıyla, Çankaya Belediyesi'ni talan etmek ve Çankayalıları cezalandırmak istediğini belirtti.

Büyükşehir'in sürekli ?Borcunuzu ödeyinö tavrı içine girdiğini, ancak borcun ne kadar olduğu sorulduğunda net bir yanıt alınamadığını ifade edene Eryılmaz, yaklaşık 2.5 yıl önce Çankaya Belediyesi'nin Büyükşehir'e 30-35 trilyon lira borcu olduğunun belirtildiğini, ödenmek istendiğinde ise bu borcun bir türlü alınmak istenmediğini kaydetti. Eryılmaz, ?Bizim de Büyükşehir'den yaklaşık 15-20 trilyon lira alacağımız var. ?Gelin takas edelim' dedik istemediler. ?Bazı arsalarınızı alalım' dediler, ?tamam' dedik. Sonra vazgeçtiler. Borcu hem almıyorlar, hem de ödeyin diyorlar. Ayrıca borç ödenmedikçe faiz işlemeye de devam ediyor. İsterlerse kesinleşmiş hacizler var. Onları da çok kısa zamanda alabilirler, ama almıyorlar. Yani borcumuz 30-35 trilyon hadi deyin faiziyle 50 trilyon, ancak tam 900 trilyonluk mal varlığımız üzerinde hacizleri var. Amaçları parayı tahsil etmek değil" diye konuştu.

Büyükşehir'in bütçe görüşmelerinde kendi istediği önergeyi onayladığını, Çankaya Belediyesi'nin görüşünün bile alınmadığın ifade eden Eryılmaz, ?AKP'de el kaldırma demokrasisi var. Kabul edenler, etmeyenler diye. Kimlerin kabul etteği kimlerin etmediği bile görülmedi oylamalarda. Umarım bu el kaldırma demokrasisi yakın bir zamanda, ?demokrasiye el sallama'ya dönüşmez" dedi.

Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin kesinlikle iyi niyetli davranmadığını belirterek, Çankaya Belediyesi'nin çalışamaz gösterilmeye çalışıldığını bildirdi.

Çankaya bölgesinde 1500'e yakın insanın perişan durumda olduğunu vurgulayan Eryılmaz, bu kişilerin belediye arsasından hisseleri bulunduğunu ancak Büyükşehir'in bu arsalar üzerinde haczi bulunduğu için hisse paralarını ödeyen kişilerin mağdur edildiğini anlattı. Eryılmaz daha önceki davaların emsal gösterilerek, bu kişilerin de mağduriyetine son verileceğini açıkladı.

?KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNDÜ"

Eryılmaz, kentsel dönüşüm altında rantsal dönüşüm gerçekleştirildiğini belirterek, 14 bin metrekarelik bir alna 245 bin metre karelik bir inşaat izni verilebildiğini anlattı. ?Biz Çankaya Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günlerde sayın Melih Gökçek ile görüştük. ?Rozetimizi çıkardık. Rozetimiz Türk bayrağıdır' dedik. ?Gelin insanların mutluğu için çalışalım. Çankaya'da ne yapılacaksa ortak yapalım' dedik. Ama bu böyle olmadı. Bu nedenle Çankaya iş yapmıyormuş gibi gösteriliyor. Biz her şeye rağmen çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ASKİ'nin görevinin altyapı yapmak olduğunu ancak üst yapı ile uğraştığın dile getiren Eryılmaz, Ankara'da 10 dakikalık bir yağmurun bile yaşamı felç ettiğini, ancak Büyükşehir kafasıyla gidilirse Ağustos ayında bile hayatın felç olacağını bildirdi. Eryılmaz, ?Çünkü 1000 konutluk yere 2 bin konut yapıyorlar altyapı bunu kaldırır mı" diye sordu. Eryılmaz, ağaçlandırılması gereken alanların inşaat alanı olarak kullanıldığını açıkladı.

Kar yağdı zaman ilk olarak ana yolların açılması gerektiğini ana yollar açılmadan ara yoların açılamayacağını söyleyen Eryılmaz, Büyükşehir'in Çankaya'daki anayolları açmak için beklediğini, açtığında ise ?Biz anayoları açtık ilçe belediyeleri ara yolları açsın" anonsu yaptığını, buradaki amacın çok aşikar olduğunu dile getirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nin 290 trilyon liralık bütçesinin bulunduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin bu bütçenin yarısını borçlar için ayırmayı talep ettiğini kaydetti. Eryılmaz, 2 bin 540 belediye üzerinden haczin kaldırıldığını sadece Çankaya Belediyesi'nin haczinin devam ettiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber