Köstebek Başkomiser'den plaka ve fotoğraf servisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nemrut Operasyonu ile yakalanan Adıyamanlılar Çetesi'yle ilişkisi tespit edilen Başkomiser Barış Koçak'ın, vizyondaki "Köstebek" filmini aratmayacak ölçüde hizmet verdiği ortaya çıktı. Koçak'ın, çeteye, rakip çete elemanlarının polisteki fotoğraflarını servis ettiği, ayrıca çeteyi takip eden araçların polis aracı olup olmadığını söylediği anlaşıldı. "Köstebek" filminde de Matt Dammon aynı işleri yapıyordu.

ADIYAMANLILAR Çetesi için köstebeklik yaptığı iddia edilen Başkomiser Barış Koçak'ın, başında Ramazan Özarslan'ın bulunduğu Adıyamanlılar'ın ölüm listesine aldığı rakip çetenin lideri Hasan Derya Soy ve adamlarının fotoğraflarını, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nden çaldığı anlaşıldı. Çete üyelerinin bu fotoğrafları, kılık değiştirmeye karşı, sakallı-sakalsız, bıyıklı-bıyıksız, saçlı ve kel olarak photoshop programında değişik şekillere soktukları tespit edilmişti.

Yapılan telefon takibinde, çete üyelerinin, kendilerini takip ettiklerinden şüphelendikleri otomobil plakalarını araştırması için de Başkomiser'e bildirdiği, Koçak'ın da bu plakaların polise ait olup olmadığını öğrenerek çeteye ulaştırdığı belirlendi. "Köstebek"in, polisleri kastederek, "Verdiğin plakalar amcamların, kendinize dikkat edin" diye çete üyelerini uyardığı tespit edildi. Polis, Başkomiser Koçak'la ilgili yeni bir dosya hazırlayarak soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

İKİ KÖSTEBEK DAHA

Çeteye yardım ve yataklık ettiği ileri sürülen Ankara Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Cihat Şenolar ile İstanbul Aksaray Polis Merkezi Amiri Başkomiser Gökhan Doğangüneş de sorgulandı. Şenolar'ın çetenin Ankara'daki bürokrasi bağlantılarını yapan "Şişko" kod adlı Abdurrahim Köse'yle, Doğangüneş'in ise çetenin halen aranan üyesi Mehmet Baran'la ilişkisinin olduğu ileri sürüldü.

Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Soy ve adamlarına 15 milyon dolarlık uyuşturucu parasının paylaşımında çıkan anlaşmazlık nedeniyle silahlı saldırı başlatan Adıyamanlılar Çetesi, Soy'un üç adamını öldürmüş, polisin yaptığı operasyon sonrasında 23 çete üyesi tutuklanmış, 10 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

Martin Scorsese'in yönettiği "Köstebek" filminde Matt Dammon, mafya lideri Jack Nicholson tarafından Polis Akademisi'ne gönderilip köstebek olarak yetiştirilen bir polisi canlandırıyor. Dammon da, polis otomobillerinin plakasına kadar her şeyi Nicholson'a bildiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber