Unakıtan: Parası olmayan yamuk yürür

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Faiz yükünün altında bu millet eziliyor, yazık günah, haraç verir gibi faiz ödüyoruz" dedi. Unakıtan, Borusan Holding tarafından yaptırılan Gemlik Vergi Dairesi hizmet binasının açılışında, Türkiye'deki kayıtdışılığın ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

"Onun bize verdiği sıkıntı o kadar büyük ki, şu anda Türkiye çok daha iyi yerlerde olurdu. Fakat kayıtdışılıktan dolayı maalesef istediğimiz yerlerde değiliz. Bu kayıtdışılığı ortadan kaldırdığımız zaman Türkiye bulunduğu yerin bir kaç misli duruma gelecek" diye konuştu.

FAİZİ MİLLET ÖDÜYOR: Unakıtan, bütçede Türkiye'nin bu yıl ödeyeceği faizlerin 46 milyar YTL'yi bulduğunu, bu rakamın 20-25 yıl önce 2-3 milyar YTL olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Kime veriyoruz bu parayı? Borç aldığımız kimselere faiz olarak ödüyoruz. Kim ödüyor bu faizi? Bu millet ödüyor. Peki o faizleri ödemeseydik de o paralarla neler yapabilirdik, ne fabrikalar, barajlar yollar, hastaneler daha neler neler yapabilirdik. Yani bugün Türkiye'nin bütün şantiye halinde olan yatırımlarına bütçeden ayrılan pay 15 milyar YTL, demek ki şu andaki yatırımlarımızın 3 misli yapılabilirdi. Peki niye yapılamadı? Kayıtdışından dolayı vergi alınamadı, verginin yerine borç alındı. Vergiyi kaçırıyorsun ama kendi malından gidiyor, kendi evladının geleceğini harcıyorsun. Eğer doğru dürüst herkes vergisini ödemiş olsa şimdi biz o borçlarla karşı karşıya kalmayacaktık."

PARASI OLMAYAN YAMUK: Güçlü ekonominin olmaması durumunda güçlü ülkenin de olamayacağını ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu: "Cebinde parası olan adamın yürüyüşü ile cebinde parası olmayan adamın yürüyüşü farklıdır arkadaş. Birisi daha yamuk yamuk yürür para olmayınca. "

Özürlüler için bütçeye 1 milyar YTL ekledik

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, bütçeye özürlüler için ilave 1 milyar YTL koyduklarını bildirdi. AKP Bursa İl Teşkilatı'nca bedensel engellilere 50 adet akülü tekerlekli sandalye verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber