CHP, Bakanlık sınavındaki soruları Meclis'e taşıdı

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında sözleşmeli personel alımı için il müdürlüklerinde yaptığı mülakatlarda yöneltilen soruları, verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2016 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, Bakanlık sınavındaki soruları Meclis'e taşıdı

Bozkurt, tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Milletvekili Bozkurt, soru önergesinde, adaylara kurumsal bilgilerin yanı sıra "Kaç çocuk yapmayı düşünüyorsun?", "Namaz kılıyor musun?", "Cemaate karşı ne düşünüyorsun?", "Cemaate karşı Cumhurbaşkanımızın tutumunu beğeniyor musun?". "Dünya 5'ten büyük, kimin sözüdür?", "Başkanlık sistemi ülkemiz için iyi olur mu? Türkiye'nin Suriye politikası doğru buluyor musun? Herhangi bir partiye üye misin?" diye sorular yöneltildiğine dair iddiaların kamuoyuna yansıdığını belirtti. Bozkurt, önergesinde, şöyle dedi:

"ASDEP mülakatlarında adaylara yukarıda bahsi geçen türden sorular yöneltildiği iddiaları doğru mudur? Araştırılması düşünülmekte midir? Sorulduysa hangi illerdeki mülakatlarda sorulmuştur? Bahsi geçen sorular, Anayasamızın eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine aykırı değil midir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Cumhuriyete ve devlete bağlı, tarafsızlık ilkesi içinde görev yürütmesi beklenilen devlet memuru adaylarına siyasi kanaat belirten ve Anayasamızın tarafsızlık ilkesini zedeleyici sorular yöneltmek doğru mudur? Bundan ne gibi bir fayda elde edilmesi umulmaktadır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber