3 Haziran 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 Haziran 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'da

- Yıldırım, Bakü'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanında basın toplantısı yapacak.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak Yıldırım, baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra basın toplantısı yapacak.

- Yıldırım, Aliyev'in onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile bir araya gelecek.

- Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov ile görüşecek Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın 25'inci yıl resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/08.15/Bakü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım sektörünün STK temsilcileriyle bir araya gelecek, "Adana Tarımına Sahip Çıkıyor" adlı toplantıya katılacak, partililerle akşam yemeğinde buluşacak.

(Adana/10.00/15.00/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Balkan Üniversitesinin Makedon Halk Tiyatrosu'nda yapılacak mezuniyet töreninde konuşacak.

(Üsküp)?

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Üniversitesi'nde 11. Ceza Hukuku Günleri etkinliğine katılacak.

(İstanbul/09.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Nasreddin Hoca Anma Etkinlikleri"ne ve "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi"ne katılacak.

(Eskişehir/11.00/14.30)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek, basın toplantısı düzenleyecek, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak, Bilkent Lisesi Mezuniyet Töreni'nde yer alacak.

(Erzurum/10.30-18.30)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avcılar Mezarlığı'nda Adnan Yıldırım, Hacı Karay ve Savaş Buldan'ı anma programında yer alacak, Beyoğlu Kültür Merkezi'nde partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katılacak.

(İstanbul/13.00/17.30)

6- TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya AK Parti il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelecek, Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret edecek, "Rekabetçi Gümrük ve Ticaret Uygulamaları" konulu toplantıya katılacak.

(Malatya/09.30/11.00/19.00)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Konya/10.00)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen "7. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜİK, mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fransa'da Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

(Paris)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İsviçre'de Lozan Türk Birliği üyeleri ile bir araya gelecek.

(Lozan)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edilecek, Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asif, Kara Kuvvetleri Komutanı Rahil Şerif ve diğer kuvvet komutanlarıyla temaslarda bulunacak.

(İslamabad)

4- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Elysee Sarayı'nda bir araya gelecek.

(Paris)

5- Fransa'da hükümetin kanunlaştırmaya çalıştığı iş yasasına ilişkin grevlerin yansımaları takip edilecek.

(Paris)

6- Rusya'nın başkenti Moskova'da şair Nazım Hikmet, ölümünün 53'üncü yıl dönümünde mezarı başında anılacak.

(Moskova)

7- Rusya-Katar hükümetler arası enerji, ticaret ve bilimsel işbirliği komisyon toplantısı, Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak ve Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed Al-Sada'nın katılımıyla yapılacak.

(Moskova)

8- İran devriminin lideri Ayetullah Humeyni'nin ölüm yıl dönümünde düzenlenecek törende ülkenin dini lideri Ali Hamaney konuşma yapacak.

(Tahran)

9- Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Hamid Ensari, Tunus'ta "Hindistan ve Dünya" konulu konferans verecek.

(Tunus)

10- Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

11- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

12- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

KÜLTÜR SANAT

1- Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Beyoğlu Sinema Ödülleri" basın toplantısı, Pera Palas Hotel'de gerçekleşecek.

(İstanbul/11.00)

2- Basın İlan Kurumu ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği işbirliğiyle Çemberlitaş Basın Müzesi'nde düzenlenen "Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler" etkinliğinde gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı anılacak.

(İstanbul/14.30)

3- Esenyurt Belediyesince, Kutü'l Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda "Unutulan Zafer Kut'ül Amare" sergisi açılacak, Kut'ül Amare Belgeseli dramatik gösterimi yapılacak.

(İstanbul/15.00/19)

4- İsmail Yeşilbağ'ın yazıp yönettiği "Alparslan" tiyatro oyunu, Cağaloğlu'ndaki Milli Türk Talebe Birliği'nde sahnelenecek.

(İstanbul/19.45)

SPOR

1- EURO 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, Antalya kampını tamamlayarak 5 Haziran'da Slovenya ile yapacağı hazırlık maçı için başkent Ljubljana'ya gidecek.

(Antalya/18.30)

2- Kadınlar Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası, İsviçre'de devam edecek.

(Bern)

3- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında, Anadolu Efes ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

4- Hentbol Erkekler Süper Lig play-off final serisi üçüncü maçında, Beşiktaş Mogaz ile Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Süleyman Seba Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber