Mülteci kampındaki istismara 96 yıl hapis

Nizip'teki AFAD kampında 8 Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunan temizlik görevlisi Erdal E. 96 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 06:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mülteci kampındaki istismara 96 yıl hapis

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Suriyeli göçmenler için Kilis'e bağlı Nizip'te kurduğu çadırkentte bir görevlinin istismarına uğrayan 8 erkek çocuğuyla ilgili açılan davanın 3'üncü duruşması dün Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla, toplamda 289 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanık Erdal E. mahkemede, jandarmadaki ifadesini baskı altında verdiğini iddia etti. AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müşteki olduğu davada sanık Erdal E. 96 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'GÜNAH KEÇİSİYİM BAŞKALARI DA VAR'

ERDAL E.'nin 1 Haziran'daki mahkemeye dilekçe vererek istismar olayına karışan başkaları da olduğu iddiasında bulunduğu ortaya çıktı: "Bu istismar vakalarına karışan pek çok yönetici ve kamp çalışanının olduğunu isim isim biliyorum. Bu adamlar olay patlak verdiği için günah keçisi olarak beni seçtiler. Ancak aileme zarar verirler diye isimlerini söyleyemedim." Mahkeme, iddianın araştırılması için talimat verdi.

İdris EMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber