HDP'nin dört merkezdeki miting başvurularından ikisine olumsuz yanıt verildi

Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrasında çok sayıda kentte miting yapma kararı alan HDP'nin dört merkezdeki miting başvurularından ikisine olumsuz yanıt verildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'nin dört merkezdeki miting başvurularından ikisine olumsuz yanıt verildi

NAMIK DURUKAN

HDP, bunun üzerine, miting yapılmayacağını, parti eşbaşkanlarının karşılanacağı bildiriminde bulundu.

HDP, Adana, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da miting yapma kararı aldı. bugün yapılması planlanan İzmir ve Adana'daki mitinglere güvenlik gerekçesiyle valilikler tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine HDP yönetimi, mitingleri, eş başkanları karşılama töreni olarak değiştirdi. Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Adana'da yapılacak etkinliği, karşılama töreni şeklinde gerçekleştirilecek. İzmir'deki karşılama törenine ise HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ katılacak. HDP'nin yarın gerçekleştireceği İstanbul ve Diyarbakır mitinglerine yönelik valiliklerin vereceği karar merakla beklenirken yasaklama kararı çıkması halinde iki merkezde de karşılama adı altında etkinlik yapılacak.

Tehcir insanlık suçu

Almanya parlamentosunun soykırım kararına yönelik de açıklama yapan Bilgen, 100 yıl önce yapılan büyük yanlışların bedelini 100 yıl sonra halkın ödemek zorunda kaldığını söyledi. Bilgen, "Tehcir bir insanlık suçudur. Soykırım kavramını ister kullanın ister kullanmayın. 100 binlerce insanı zorla yerinden etmenin kabul edilebilir hiçbir gerekçesi olamaz" dedi. HDP'nin ittihatçıları asla savunacak bir pozisyonda olmadığını, TBMM'nin işinin de ittihatçıları savunmak olmadığını vurgulayan Bilgen, "Bu konuda ciddi bir siyasi bir tavır ortaya konularak; meseleyi bir arşiv meselesine indirgemeden bir irade ortaya konulmalıdır. Tarihle ilgili hükümü siyasetçiler versin demiyoruz, ama burada bir siyasi sorumluluktan kaçış olduğunun altını çizmek isteriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber