Yıldırım: Az konuşur, adımız gibi iş yaparız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Az konuşur, adımız gibi iş yaparız

Başbakan Binali Yıldırım, "Can Erzincan'ın huzurunda ülkeme söz veriyorum, Türkiye'ye söz veriyorum, Erzincan, sana ve Türkiye'ye aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik." dedi.

Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde konuştu.

Vatandaşlara "Can Erzincan, canlarım" diye seslenen Yıldırım, coşkulu, güzel günde Erzincanlılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kendisinin Azerbaycan'dan geldiğini hatırlatan Yıldırım, "Bir candan bir cana, Azerbaycan'dan Erzincan'a, size Azerbaycanlı kardeşlerimin selamını getirdim." diye konuştu.

Erzincan'ın ilçelerini tek tek sayan Başbakan Yıldırım, Erzincanlılarla gurur duyduğunu ifade etti.

"Gözün aydın Erzincan gözün aydın, gönlün aydın Erzincan gönlün aydın, ekmeğini yiyen, suyunu içen bir evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı." diyen Yıldırım, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Can Erzincan'ın huzurunda ülkeme söz veriyorum, Türkiye'ye söz veriyorum, Erzincan, sana ve Türkiye'ye aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik."

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı belli olduktan sonra Erzincan'a teşekkür etmek için geldiğini belirterek, "Erzincan'dan, buradan, can Erzincan'dan ülkemin bütün vatandaşlarını sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Erzincan candır, Erzincan 24 ayar insandır." ifadesini kullandı.

Erzincan'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri olduğunu aktaran Yıldırım, Erzincan'a ve Türkiye'ye hizmet etmekten, Erzincanlı olmaktan büyük bir gurur duyduğunun altını çizdi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin her bir köşesine hizmet götürmek, eser yapmaktan bugüne kadar çok büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, işte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, kuruluşundan güvenoyu almasına kadar topu topu 6 gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup, güvenoyu alan bir hükümete sahibiz artık. Bize de bu yakışır. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşuruz adımız gibi iş yaparız evelallah." dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışında yaşayan bütün Erzincanlı hemşehrilerini, 79 milyon vatan evladının tamamını selamlayarak, toplu açılış töreninin Erzincan'a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yeni göreviyle memleketi Erzincan'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Yıldırım, Erzincanspor'a da başarı dileğinde bulundu.

AK Parti'de görev değişikliğinin sadece bayrak değişimi olduğunu belirterek, Başbakanlık görevini devraldığı Ahmet Davutoğlu'na teşekkürlerini ileten Yıldırım, partisinin şanına layık bir kongre yaparak, genel başkanını seçtiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanınca onaylanmasının ardından, aynı gün hükümet programının Meclis'te okunduğunu anımsattı.

- "Az konuşuruz adımız gibi iş yaparız"

İlk Bakanlar Kurulu toplantısının da Türkiye, memleket sevdalısı olarak nitelediği AK Parti'nin kurucusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldığını anlatan Yıldırım, hemen arkasından Anadolu'nun, Güneydoğu'nun en büyük havalimanını Diyarbakır'da açtıklarını, terör örgütü PKK'nın katlettiği 16 vatandaşın ailelerini ziyaret ettiklerini bildirdi.

Daha sonra İstanbul'un fethinin yıl dönümünü coşkulu şekilde kutladıklarını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, işte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, kuruluşundan güvenoyu almasına kadar topu topu 6 gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup, güvenoyu alan bir hükümete sahibiz artık. Bize de bu yakışır. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşuruz adımız gibi iş yaparız evelallah."

Kendisi için anlam taşıdığını belirttiği İzmir'e gittiğini, kendisini seçerek, Meclis'e gönderen seçmenlerle kucaklaştığını anlatan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin bir geleneğini de aynen devam ettirerek, ilk ziyareti KKTC'ye gerçekleştirdiklerini, ardından Azerbaycan'a gittiklerini belirtti.

- "188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık"

Başbakan Yıldırım, "İşte şimdi buradayım, işte şimdi evimdeyim. İşte şimdi Erzincanlı hemşehrilerimin yanındayım." ifadelerini kullandı.

Alandakilerin, "Bu millet seninle gurur duyuyor." tezahüratlarına Yıldırım, "Biz sizinle gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

AK Parti iktidarlarının bir özelliği olduğunu, hiçbir yere eli boş gitmediklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bugün hem bir hasret giderelim hem de 188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık, onun açılışını yapalım dedik ve bunun için karşınızdayız. Cumhuriyet Meydanı'ndaki bu toplu açılışımızın Erzincanımıza yeni, güzel hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmet ve eserlerin burada bittiğini düşünmeyin, daha nice nice eserler, nice nice hizmetleri evelallah yapar mıyız? Sizin duanız ve desteğiniz arkamızda olduğu müddetçe bize karada da havada da denizde de ölüm yok." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine, "Biz sadece yaradanın önünde eğiliriz, başka türlü eğilmeyiz." dedi.

Yıldırım, daha sonra, açılışı yapılacak eserler hakkında bilgi verdi.

- "Türkiye'nin Başbakanıyım ama her şeyden önemlisi Erzincanlıyım"

Eğitim, sağlık, spor, emniyet ve köylere yönelik alt yapı eserlerini 2 yıl gibi kısa sürede tamamladıklarına işaret eden Yıldırım, bugüne kadar ülkenin her köşesindeki açılış törenleriyle pek çok hizmetleri kazandırmanın şevkini, gururunu çokça yaşadığını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün farklı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Çünkü memleketimdeyim, canlarımın arasındayım. Türkiye'nin Başbakanıyım ama her şeyden önemlisi Erzincanlıyım." dedi.

Eserlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, "İşimiz hizmet, gücümüz millet." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 13 eğitim tesisi, Refahiye, İliç ve Tercan ilçelerindeki devlet hastaneleri, 224 dairelik polis lojmanının yanı sıra Devlet Hava Meydanları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyelerin yaptığı jeotermal yaşam merkezi, sulama, içme suyu, kanalizasyon gibi alt ve üst yapıların, sosyal tesislerin açılışını yaptıklarına dikkati çekerek, "Erzincanımızı daha rahat, daha huzurlu bir şehir yapacak eserleri birer birer şehrimize kavuşturuyoruz evelallah, gece gündüz demeden alın teri dökerek, akıl teri dökerek, durmadan güçlü Erzincan'ı, güçlü Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz." diye konuştu.

14 yılda her alanda olduğu gibi, ekonomiyi de Türkiye'de farklı bir düzeye getiren partinin adının AK Parti olduğunu aktaran Yıldırım, "Küresel krizlerde, dünya krizlerinde 'durmak yok, hizmete devam' diyerek, 'durmak yok yatırıma devam' diyerek ülkemizi krizlerden koruyarak, ekonomimizin, istikrarımızın devamı için çalışan, çabalayan bir iktidarınız var, AK Parti iktidarınız var." ifadesini kullandı.

- "Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Başbakan Yıldırım, Erzincanlılara şöyle seslendi:

"Belki gençlerimiz, genç kızlarımız o günlerde Türkiye'de, 2000'de, 2001'de neler olduğunu hatırlayamayabilirler ama sizin anneleriniz, babalarınız, dedeleriniz, ebeleriniz çok iyi biliyor. Bir günde krizlerle Türkiye'nin fakirleştiğini, parasının pul olduğunu, dükkanlarda siftah yapılmadığını, yazar kasaların havalarda uçuştuğunu, milletin moral olarak, ekonomik olarak tamamen çöktüğünü... İşte o şartlarda bir ses, Afyon'dan yükselen bir ses vardı. O ses memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi, onun arkadaşlarının sesiydi. O ses Türkiye'nin aydınlık yarınlarına gidecek yolun haberini veren sesti. Allah'a şükür 14 yıl boyunca hem çalıştık, memleketimizi muhannete muhtaç etmedik, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Bunu Erzincan Meydanı'ndan, Cumhuriyet Meydanı'ndan bir kez daha haykırıyorum, ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, vatanı böldürtmeyiz."

Enflasyonun yüzde 30'lardan, faizlerin yüzde 70'lerden nerelere geldiğinin görüldüğünü anımsatan Yıldırım, "Paramızın pul olduğu günleri hatırlayın. Bir milyona hacet bile gideremiyorduk, ne hale gelmiştik. Bugün artık parasıyla, ekonomisiyle, ay yıldızlı pasaportuyla, itibarı yüksek ay yıldızlı bayrağıyla, itibarı yüksek bir Türkiye var, bu Türkiye sizin eserinizdir." diye konuştu.

"IMF'nin önünde el pençe divan duran bir Türkiye'den bugün IMF'ye borç veren bir Türkiye var." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"İhtiyaçlarını dahi karşılayamayan, vatandaşına sağlık hizmetini veremeyen, eğitimde yetersiz, altyapıda yetersiz bir Türkiye'den 3 milyon savaştan kaçarak canını kurtaran kardeşine bağrını açan, onları misafir eden bir Türkiye var. Türkiye'ye de yakışan budur."

Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir." dedi.

Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yıl AK Parti iktidarlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptığını, Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde, halkın duası ve desteğiyle 24 bin 500 kilometreyle 3 katına çıkardıklarını söyledi.

Havayolunu, "halkın yolu" yaptıklarını belirten Yıldırım, "Akıl yollarını, interneti Afrika seviyesinden aldık. Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Türkiye'ye yakışan budur." ifadesini kullandı.

Erzincan'a yapılacak yol yatırımları hakkında da bilgi veren Yıldırım, Erzincan-Erzurum karayolu üzerindeki Sansa deresinde birçok kişinin ocağının söndüğünü hatırlattı.

Yıldırım, köprülerle, viyadüklerle Sansa deresini dize getirdiklerini vurgulayarak, "Yetmedi, Köroğlu deresi, Kızıldağ, Sakaltutan. Şimdi Kelkit, Gümüşhane, Zigana'dan Trabzon'a Türkiye'nin en uzun tünelini yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bayburt'tan Erzurum'a, Gümüşhane'den Bayburt'a Kop tüneli... Birinci Dünya Savaşı sonunda Rus işgaline uğrayan topraklarımızda Kop Dağından geçit vermeyen o aziz şehitlerimizin anısına, şimdi de geçit vermeyen Kop dağını deliyor, Erzurum'la Bayburt'u birbirine komşu yapıyoruz." diye konuştu.

Erzincan'dan Kuruçay'a, Kuruçay'dan İliç'e, İliç'ten Eğin'e, Eğin'den Arapgir'e kadar duble yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, "16 kilometre tünel, sayısız köprülerle kuzeyden güneye koridorları oluşturup, Erzincan'ı Elazığ'a, Malatya'ya, Diyarbakır'a bağlıyoruz. Eğin'in o taş yolu, 119 sene yapılamadı. Ama şimdi Eğin'i de ulaşılır, erişilir hale getiriyoruz." dedi.

- "Bizi bu yoldan kimse döndüremez"

Başbakanlık görevini devraldığında, "Milletim rahat olsun. Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız." dediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Evelallah bu yola emin adımlarla ilerliyoruz. Operasyonlarımız, terör örgütünün, teröristlerin kayıtsız şartsız bütün silahlarını teslim edinceye kadar devam edecek. Sivil vatandaşlarımızın, askerimizin, polisimizin güvende olduğunun, yüzde yüz güvende oluncaya kadar bu şer odaklarıyla mücadelemiz artarak devam edecek. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur. Terör örgütüne, onların yandaşlarına, içeride ve dışarıdaki destekçilerine, siyasi uzantılarına söyleyeceğimiz söz şudur; Türkiye tek vatan olarak, tek millet olarak, tek devlet olarak ve tek bayraklı bir millet olarak, ilelebet yoluna kararlılıkla devam edecek. Bizi bu yoldan kimse döndüremez."

- "Bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir"

Başbakan Yıldırım, bugünlerde kimin dost olmadığını çok iyi gördüklerine dikkati çekerek, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki, o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir." diye konuştu.

En az hesabı olan ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Daha dün Avrupa'da, Avrupa'nın göbeğinde on binlerce Bosnalı, Boşnak kardeşimizi katledenler karşısında ağzını açmayanlar, Hocalı katliamında Azeri kardeşlerimizi bir gecede yok edenler, bugün Ermenilerin hamiliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ederiz ki yanlıştan kısa sürede dönülür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu çelişkiyi ortadan kaldıralım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014'te milletin oylarıyla seçildiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Allah hepinizden razı olsun. Şimdi diyoruz ki, artık Türkiye yeni bir anayasaya sahip, yeni bir anayasası olsun. Darbeler kalıntısı bu anayasa, Türkiye'nin işini görmüyor. Yeni anayasada başkanlık sistemini de getirelim, partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim. Artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım." dedi.

Yıldırım, vatandaşlara hitaben, "Erzincan, kardeşiniz, evladınız yolunuzu açtı. Gönülleri birleştirdi, sevenleri bir araya getirdi. Şimdi yeni anayasa yolunu, başkanlık yolunu açmaya Erzincan hazır mı? Hayırlı uğurlu olsun." diyerek seslendi.

Türkiye'nin geleceğinin, istikrarlı ve kararlı yürüyüşünün yolunun yeni anayasadan geçtiğini söyleyen Yıldırım, "Yeni anayasa ve yönetim sistemi, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin, 100. yıla giderken milletimizin beklentisinin en önemli kararıdır. İnşallah el birliği ile yeni anayasayı da yapacağız, milletimizin gönlünü de yapacağız, yolunu da yapacağız, geleceğini de inşa edeceğiz." diye konuştu.

- "5 bin imam görevlendiriyoruz"

Mübarek Ramazan ayının geldiğini, pazartesi günü ilk orucun tutulacağını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazanınız mübarek olsun. Evveli bereket, ortası rahmet, sonu cehennemden azad olan 11 ayın sultanı ramazanınız hayırlara vesile olsun. Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler mevlamın dergah-ı izzetinde kabul olsun. Mübarek ramazanın ülkemize, milletimize huzur, kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum. Ramazanı bizim gibi idrak edemeyen, savaş altında, yoklukla, yoksullukla mücadele eden din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun diyorum.

Canlarım, Erzincanlılarım, hiç merak etmeyin Erzincan'ın da yüzü gülecek, Türkiye'nin de yüzü gülecek. Emin adımlarla, başta liderimiz, kurucumuz Cumhurbaşkanı olarak, 65. Hükümet Türkiye'nin, sizin hizmetinizde aynı ilk günkü heyecan gibi yürümeye, kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım, açılış kurdelesini kestiği sırada ise "Mübarek ramazan geliyor. Köylerimizin bazılarında imam yok. Bugün Maliye Bakanımız, talimatı verdik, imzayı attı, 5 bin imam görevlendiriyoruz." müjdesini de verdi.

- Notlar

Eşi Semiha Yıldırım ile platforma çıkan Yıldırım, vatandaşları selamladı. Konuşması sırasında ses kısıklığı yaşayan Yıldırım, özel bitki çayı içti.

Açılış sonrası Yıldırım, son vali kararnamesinde Erzincan Valiliğinde görev değişikliği olduğunu aktararak, "Önceki valimiz Süleyman Kahraman'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Yeni valimize de 'hoş geldiniz' diyoruz, valimizden aldığı bayrağı daha da ileriye, daha güzel hizmetlere taşıyacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Boynuna 24 Erzincanspor atkısı takan Başbakan Yıldırım, konuşmanın sonunda vatandaşlara karanfil dağıttı.

Türk bayrakları ile süslenen alanda "Kutlu yürüyüşle, Erzincan sizinle", "İlk günkü aşkla, Erzincan seninle", "Erzincan seninle gurur duyuyor", "Başbakanımızın takımı Erzincanspor'a şampiyonluk yakışır" yazılı pankartlar asıldı ve meydandaki vatandaşlar tarafından dev Türk bayrağı açıldı.

Açılışa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber