Vekillere e-mail dokunulmazlığı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerine sanal ortamda ulaşmak, normal yollardan ulaşmaktan çok daha kolay. Zira her vekile ait bir e-mail adresi bulunuyor.

İsteyen vatandaş bu email adresini alarak vekiline derdini anlatma fırsatı bulabiliyor. Ancak vekil e-mailleri yalnız vatandaşların dertlerini anlatmak için kullanılmıyor. Bazı işgüzarlar fırsat bu fırsat diyerek bu e-mailleri istismar ediyor. Hatta uygunsuz e-mail bile atıldığı oluyor... İş çığırından çıkınca sonunda CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, konuyu TBMM kürsüsüne taşıdı.

ENGELLENEBİLİR

Vekil e-mail adreslerinin haberleşme amaçlı olduğunu kaydeden Eraslan, "Ama, herhalde tüm milletvekili arkadaşlarım da günde 500'ün üzerine, zaman zaman binin üzerine varan e-mail gruplarının e-mail'leriyle, adeta, deyim yerindeyse taciz edilmekteyiz ve adresimizi kullanamamaktayız. Saçma sapan, yerinde olmayan birtakım şeylerle... Yani, bunu almama şansımız yok. Bu durumda e-mail adreslerimizi kullanamaz hale geldik. Bunu filtreleme, engelleme gibi bir şey düşünülemez mi?" çağrısında bulundu. Eraslan'ın çağrısına TBMM Başkanı Bülent Arınç adına yanıt veren Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Arkadaşlarımızın lüzumsuz bir şekilde, yani, bu e-mail adreslerinin meşgul edilmemesiyle ilgili olarak, eğer mümkün olursa da engellenmesi düşünülmektedir" dedi. Yani anlayacağınız artık vekillere sanal ortamdan ulaşmak kolay olmayacak. Meclis'te kurulacak filtre sayesinde vekillerimiz uygunsuz maillerden korunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber