Bakan Çelik: Talim ve Terbiye Kurulu asli görevini yapamıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, '100 Temel Eser' kapsamındaki kitaplarda yer alan argo ifadeler ve ders kitaplarındaki hurafeler nedeniyle sık sık gündeme gelen Talim ve Terbiye Kurulu'nun kitaplarla eğitim araçlarının incelemekten asli görevini yapamadığını söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın ders kitaplarının incelenmesi işinin neden Talim ve Terbiye Kurulu'ndan alındığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Çelik, yıllardır ders kitapları ve ders araçlarını inceleme işinin Kurul bünyesinde yürütüldüğünü hatırlatarak, bu durumun kurulun asli görevlerine yerine getirmesine imkân vermediğini belirtti. Çelik, kitap inceleme işleminin yeniden gözden geçirilmesinin kaçınılmaz duruma geldiğini, bu nedenle yönetmelik değişikliğine gidildiğini ifade etti.

Hurafe dolu kitaplar

MEB'in ilköğretim öğrencilerine tavsiye ettiği 100 Temel Eser'i basan bazı yayın evlerinin kitaplarda argo, küfür ve hakaret içeren ifadelere yer vermesi tartışma yaratmıştı. MEB'in ücretsiz dağıttığı sekizinci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında da 'tarikat ve cemaatlerin toplumda birlik ve beraberliğe katkıda bulunduğu' ifadesine verilmişti. Ayrıca 11'inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında, 'abdest suyunun alyuvarları artırdığı' ve bu nedenle sağlığa faydalı olduğuna ilişkin görüşlere yer verilmişti. Evrim Teorisi'ne de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fen bilgisi sekizinci sınıf kitaplarında yer vermemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber