Savunma'da köstebek şoku

Haber Giriş : 04 Aralık 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki milyar dolarlık ?Atak' projesi bilgilerinin ihalede çekişen firmaya sızdırıldığı ihbarı üzerine Milli Savunma Bakanı Gönül inceleme istedi ve ihbar doğru çıktı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt köstebeğin bulunması talimatını verdi

ATAK ihalesinde ?köstebek' olduğu ortaya çıktı. İki milyar dolarlık ihaleyle ilgili Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a yapılan gizli ?takdim arzının', internetten, ihaleye katılan Güney Afrikalı Denel ile İtalyan Agusto firmalarından birine sızdırıldığı ortaya çıktı. TSK'nın en büyük projelerinden biri olan 91 adet taarruz helikopter alımını kapsayan ihale karar aşamasındaydı.

Skandal Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin sonucu açıklaması beklenirken Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilen ihbar mektubu ile ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül inceleme talimatı verdi. Müsteşar Korgeneral Yalçın Ataman'ın emriyle yürütülen ön incelemede ihbar mektubunun doğru olduğu anlaşıldı.

IP NUMARALARI İNCELENİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, menfaat karşılığı dışarıya bilgi sızdırdığı tahmin edilen köstebeğin bulunması için talimat verdi. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nın da müdahil olduğu soruşturmada şüpheler Dış Tedarik Daire Başkanlığı üzerinde yoğunlaştı.

İhale ile ilgili bilginin hangi bilgisayardan ?e-posta' yoluyla atıldığının belirlenmesi için tüm bilgisayarların IP numaraları mercek altına alındı. Soruşturmayla birlikte Milli Savunma Bakanlığı'nda benzer skandala karşı olağan üstü tedbirler alındı. İnternet bağlantılı tüm bilgisayarlar sivil personelin çalıştığı birimlerden alındı.

İhale kapsamında 91 adet taarruz ve keşif helikopteri satın alınacak ve 16 helikopter kiralanacak. İhalede G.Afrikalı Denel ile İtalyan Agusto firmaları çekişiyor. İhaleyi kimin kazanacağına Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak Savunma Sanayii İcra Komitesi karar verecek. Komite'nin 17 aralıkta toplanması bekleniyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber