Meclis bu hafta da gece mesaisi yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya başlayacak. Genel Kurul'da ceza mevzuatına uyum için çeşitli yasalarda değişiklik öngören düzenleme görüşülmeye devam edilecek.

SSK ölüm aylıkları ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması ile ilgili düzenlemeler de Genel Kurul'da bu hafta ele alınacak.

Genel Kurul, 5 Aralık'ta 15.00-23.00, 6 Aralık'ta 14.00-23.00 ve 7 Aralık'ta ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul'un gündemine geçtiğimiz hafta görüşmelerine başlanan ceza mevzuatına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi var.

Teklif, fuhuş yaptırmak amacıyla kişileri ükeye sokan veya ülke dışına çıkaranlara 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ve para cezası verilmesini öngörüyor. Teklif uyuşturucu veya uyarıcı maddeyle ilgili suçları da düzenliyor.

Genel Kurul'da bu hafta SSK ölüm aylıklarıyla ilgili düzenleme yapılmasına ilişkin verilen teklifin de ele alınması bekleniyor. Teklif, ölen sigortalının ölüm tarihi itibariyle yürürlükte bulunan hükümlere göre aylık almaya hak kazanan hak sahipleriyle ilgili yeni kurallar getiriyor.

Genel Kurul'da ele alınacak bir başka teklif ise terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkındaki kanunla ilgili.

Teklif, terör eylemleri ve terörle mücadele kapsamındaki faaliyetler nedeniyle zarara uğrayan gerçek ve tüzel kişilerin maddi zararlarının karşılanması amacıyla yaptıkları başvuruların sonuçlandırılması için öngörülen süreyi uzatıyor.

Başvuruların sonuçlandırılamaması durumunda Bakanlar Kurulu'nca sürenin uzatılması imkanını getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber