CHP'de parlamenter çalıştayı

AK Parti Hükümeti'nin başkanlık sistemi önerisine karşı güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan CHP'de, 10 Haziran Cuma günü, 'Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem' konulu çalıştay yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerinin katılacağı çalıştayda, anayasa konusunda çalışmalar yapan profesörler güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine sunumlar gerçekleştirecek. Bu sunumlar daha sonra rapor haline getirilerek, CHP'nin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisinin yol haritasını oluşturacak.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de parlamenter çalıştayı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cuma günü aralarında Prof. Erdoğan Teziç, Prof. Korkut Kanatoğlu'nun da yer aldığı bir grup anayasa hocasıyla 'Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem' konulu çalıştaya katılacak. Çalıştaya CHP'nin Hukuk İşlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve diğer MYK üyeleri de katılacak.

REFERANS OLACAK

Çalıştayda hükümet sistemleri ele alınarak başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığı ve diğer sistemler ile parlamenter sistem arasındaki işleyiş farkları ele alınacak. Parlamenter sistem bütün boyutlarıyla değerlendirilecek, parlamenter sistemin işleyişinden kaynaklı aksaklıkların nasıl aşılabileceği tartışılacak. Uzun süredir Kılıçdaroğlu'nun savunduğu 'Güçlendirilmiş parlamenter sistem'in tanımı yapılacak, işleyişe ilişkin detaylar belirlenecek. Akademisyenlerin aktardığı görüşler daha sonra bir raporda toplanarak teşkilatlara gönderilecek. Çalıştaydan çıkacak sonuç, bundan sonra yapılacak çalışmalara da ışık tutacak. CHP'nin güçlendirdilmiş parlamenter sistem konusunda bir yol haritası da oluşturulmuş olacak. Çalıştaydan çıkacak sonuç, CHP'nin anayasa taslağının hazırlanması sürecinde de referans kaynak olarak değerlendirilecek.

'İZLEME KOMİSYONU'

CHP, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından, yargılanma süreci başlayacak milletvekilleri ve hakkında siyasi davalar açılan Parti Meclisi (PM) üyelerine destek için "Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu" oluşturdu.

Rifat BAŞARAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber