Kılıçdaroğlu: Çakal kurşunlarıyla yoldan dönmem

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İşin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2016 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Çakal kurşunlarıyla yoldan dönmem

TÜRKİYE KAN GÖLÜNDE

"Cumhuriyet'ten intikam almak isteyenler, CHP üzerinden yol çizmeye, harita belirlemeye çalışıyorlar. Terörün hesabını vermeyenler CHP'den hesap sormaya kalkıyorlar. 2002'de terörsüz bir Türkiye devraldılar, şimdi, Türkiye kan gölünde, sorumlu arıyorlar. Baksınlar aynaya, sorumluyu görecekler. Hem iç hem dış politikada ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar, toplumu ayırıyorlar, bölüyorlar, kutuplaştırıyorlar ve bunları da kendi çakalları aracılığıyla yapıyorlar. Ama unutmasınlar, biz hiç kimseye pabuç bırakmayız, feriştahları bile gelse.

ASLA ÖDÜN VERMEYİZ

Önümüzde kurşun atıyorlar, kurşun bırakıyorlar, sanıyorlar ki biz vazgeçeceğiz. Asla, tam tersine bileneceğiz. Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı, IŞİD'e silah gönderiyorlardı, Müslümanı Müslümana kırdırıyorlardı. Bunların elleri kanlı, yakaları kanlı, alınları kanlı, dilleri kanlı bunların. Eğer bu ülkede huzur, güvenlik içinde yaşamak istiyorsan, Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti kurucu ayarlara dönmek zorundadır. Bedeli ne olursa olsun, hiçbir koşulda, baskının dozu ne olursa olsun bundan asla ödün vermeyeceğiz. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, birilerinin, çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz, sonuna kadar gideceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. Gençlerimiz iş bulsun istiyoruz. Bu arzuyu yerine getirmek için birlikte çaba harcayacağız ve çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz.

HİÇBİRİ MÜSLÜMAN DEĞİL

Kendi sınırlarına hapsedilen bir Türkiye var. Ortadoğu bataklığına saplanan bir Türkiye, uygar dünyadan koparılan bir Türkiye. Bunların tamamını değiştireceğiz. Mübarek bir aydayız, eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa, onların hiçbirisi Müslüman değildir, hiçbirisi Ramazan'ı anlamıyor, hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı. Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Buna bütün yurttaşlarımın dikkat etmesi gerekiyor. İbadet mekanlarına siyasetin girmesini istemiyoruz. Onun manevi dünyasına el uzatanlar namusuna el uzatmış demektir."

PANKARTLI MERMİ İSYANI

1 il örgütü başkanı, milletvekilleri ve partililer dün CHP Genel Merkezi'ne gelerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi. 81 il başkanı adına açıklamayı okuyan Burdur İl Başkanı Barış Ayten, mermi bırakılmasını 'organize ve planlı' bir saldırı olarak nitelendirdi. Ayten, "Bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren kaçak saray zihniyeti, bu saldırının gerçek failidir. Bu kutsal alanı bile koruyamayacak kadar aciz bir halde bulunduğu ortadadır. Bu durum nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi hukuken ve ahlaken tartışmasız olan meşru müdafaa ve kendi güvenliğini kendi sağlama hakkını kullanacaktır" ifadelerini kullandı.

Turan YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber