Yakılan okullarda şampiyonlar çıktı

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce yakılan Veysel Karani, Cumhuriyet ve Bener Cordan ortaokulları öğrencileri, telafi eğitimleri sonucunda TEOG ikinci dönem sınavında büyük başarı sağladı. Çeşitli dereceleri elde ettiler.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Haziran 2016 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yakılan okullarda şampiyonlar çıktı

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce yakılan Veysel Karani, Cumhuriyet ve Bener Cordan ortaokulları öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında büyük başarı sağladı. Milli Eğitim Bakanlığınca Batman ve Mardin'de pansiyonlu okullarda telafi eğitimleri verildi. İl Mili Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Mardin ve Batman'da 7 bin 265 öğrenciyi telafi eğitimi için gönderdiklerini bildirdi.

120 SORUYU DOĞRU CEVAPLADI

TEOG sınavında 120 soruya doğru cevap vererek TEOG şampiyonları arasında yer alan Veysel Karani Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Yunus Özel, yaptığı açıklamada, çok zor süreçlerden geçtiklerini, başarısını Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı telafi eğitimi sayesinde gerçekleştirdiğini söyledi. Özel, başarısında öğretmenlerinin payının büyük olduğunu söyledi.

Olumsuzlukların üstesinden geldiler

Sınavda, 120 sorunun 119'unu doğru cevaplayan Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerinden Baran İnan da ilçede yaşanan olumsuzlukları kendi eğitimlerine yansıtmamaya çalıştıklarını belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elif Örünç de öğretmenlerinin kendisine inanması sayesinde başarılı olabildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber