Eski Beykoz Belediye Başkanı'na Acarlar soruşturması

Haber Giriş : 06 Aralık 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DANIŞTAY Birinci Dairesi, İçişleri Bakanlığı'nın Acaristanbul Projesiyle ilgili eski Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve Beykoz Belediyesi'ndeki diğer görevliler hakkında soruşturma izni vermemesi kararını kaldırdı.

SORUŞTURMA İSTENDİ

SERDAROĞLU Özel Ormanı olarak bilinen Acarlar A.Ş. adına kayıtlı arazideki yapılaşma için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın izni olmadığı bilindiği halde inşaat için yapı ruhsatları düzenledikleri iddiasıyla Alaattin Köseler, Yapı Kontrol Vekilleri İlhan Özkaya, Ali Esat Yaşar ile İmar Müdür Vekili Hüseyin Tuncer hakkında soruşturma yapılması istendi. Gerekçeli kararda ?taşınmazlardaki yapılaşma oranının yüzde altıyı aşarak yüzde 60'ı geçen oranlara ulaştığı, yapılaşmanın tüm alana yayıldığı, yapılaşma dışı alanlarda ormancılık faaliyeti yürütülmesinin mümkün olamayacağı, Çevre Bakanlığı'ndan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alınmadığı, proje maliyet bedellerinin hazırlanmadığı' tespitlerinin yer aldığı kaydedildi.

Daire, dosyayı Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılık bu kişiler hakkında dava açabileceği gibi, takipsizlik kararı da verebilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber