Meclis'te dev iftar organizasyonu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın verdiği iftar daveti için 126 büyük boy masa kuruldu, 1500 kristal bardak alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te dev iftar organizasyonu

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın büyük iftar daveti için TBMM olağanüstü bir gün yaşıyor. Kahraman'ın eski ve mevcut milletvekilleri ile eşlerinden 3000 kişiyi davet ettiği büyük organizasyon için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Meclis personeli günler öncesinden iftara hazırlık yaptı. Farklı yerleşkelerdeki garsonlar ve çalışanlar da bu davet için ana yerleşkede görevlendirildi. Geçmiş yıllarda bu tür davetler için kullanılan TBMM Üyeler Lokantası veya Tören Salonu yeterli olmayacağından, bu yıl Şeref Kapısı'nın önündeki açık alan yemek mekanı olarak düzenlendi. Kahraman'ın oturacağı protokol masasıyla birlikte büyük boy 126 masa yerleştirildi. Her masaya 10 kişinin oturabileceği davete, 1100, 1200 dolayında eski ve mevcut milletvekili ile eşlerinin katılması bekleniyor.

1500 KRİSTAL BARDAK

İftar daveti için 1500 kristal bardak ayarlandı. Yerleşkede Şeref Kapısına giden yollar erken saatlerden itibaren kapatıldı. Meclis dışından gelecek eski milletvekillerinin araçlarını rahat park etmeleri amacıyla sabah saatlerinden itibaren yakın otoparklar boşaltıldı. Personel diğer otoparklara yönlendirildi. İftara yakın saatte yerleşkeye giriş yapmaları beklenen davetlilerin rahat yerleşmeleri amacıyla Whatapp grupları oluşturularak oturacakları masalar önceden bildirildi. Davetlileri yönlendirme amacıyla görevli personel ve polis sayısı artırıldı. Meclis aşçıları servis edilecek yemeklerin hazırlığına sabah erken saatlerde başlarken, şefler ve garsonlara da kusursuz hizmet sunumuyla ilgili uyarılarda bulunuldu.

DAVETİYE TARTIŞILMIŞTI

Büyük iftar daveti, iki gün öncesinden davetiye tartışmasıyla gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iftar davetiyesindeki TBMM logosundan Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün çıkarılmasına tepki göstermişti. Meclis Başkanlığı da yaptığı açıklamada, "Davetiye şablon bir metin olmadığı gibi, programlara bağlı olarak yazı ve tasarımda icab eden değişikliler yapılabilmektedir. Elbette demokratik bir hukuk devletinde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve TBMM milli iradenin yegane tecelligahı olarak bu vazifeyi ilelebet ifa etmeye devam edecektir" görüşünü bildirmişti.

Bülent SARIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber