'Başkanlıkta federal sistem yok

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin önerdiği başkanlık modellerinde eyalet veya federal sistem olmadığını söyleyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yöndeki iddialarını yalanladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Başkanlıkta federal sistem yok

HAKKI KURBAN

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakanlık muhabirleriyle Ankara'daki bir restoranda iftar yaparken, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce ABD tipi başkanlık sistemi isteyip Başbakan Binali Yıldırım'ın 'hodri meydan' demesinin ardından 'ama orada eyalet sistemi' var diyerek yan çizmesini eleştiren Kurtulmuş, "AK Parti'nin çalıştığı anayasa teklifi, anayasa modelleri ve başkanlık modellerinin hiçbirisinde eyalet sistemi yoktur, federal bir sistem yoktur...

HALKOYU İŞİNE GELMİYOR

CHP zihniyeti, 'Keşke biz 2007'de AK Parti'nin önünü kapatmasaydık, onlar parlamentoda cumhurbaşkanını seçselerdi ve cumhurbaşkanını seçmek için halkoyuna gitmeye ihtiyaç kalmasaydı' diye saçını başını yoluyordur. Halkoyu ile seçilecek olan bir devlet başkanı hiçbir zaman CHP'nin işine gelmez. Eğer bundan sonra Cumhurbaşkanını halk seçmeye devam ederse, milletin çarşısından pazarından geçmeyen, milletin düğününde, derneğinde bulunmayan, milletin meclisinden, camisinden gelmeyen, milletin acısıyla üzülüp, sevinciyle sevinç duymayan hiçbir kimse cumhurbaşkanı olmayacaktır. Türkiye sosyolojisi böyle" dedi.

Avrupa saygı duymak zorunda

Numan Kurtulmuş, AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin sözlerine tepki göstererek, dokunulmazlıkların vize serbestisi şartı olmadığını ifade etti, Türkiye'deki mahkeme kararlarına saygı duyulması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Vize serbestisi olmadı diye Türkiye'de kıyamet kopmaz. Şimdiye kadar da Türkiye'de vize serbestisi yoktu, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları Avrupa'ya giderler ve seyahatlerini yaparlar" dedi.

Putin'e mektup irade beyanıdır

"Ümit ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın mektuplarıyla birlikte bu normalleşme sürecinde önemli bir adım atılmış olur. Bu, Türkiye'nin bu sürecin normalleşmesine ilişkin iradesinin de aynı zamanda beyanıdır... Ümit ediyorum ki Rusya tarafından da benzer bir sinyal gelecektir."

TRT'deki sözler talihsiz oldu

TRT'deki Ramazan programında namaz kılmayanlara yönelik bir ilahiyat profesörü tarafından söylenen sözleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Talihsiz bir söz olmuştur. Bir ramazan programında bunun ifade edilmiş olması, hakikaten yaralayıcıdır... TRT her sene bir havuzdan isimleri tespit ediyor ama demek ki bundan sonraki süreçlerde de daha titiz bir şekilde bu isim havuzunu gözden geçirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber