Çiçek'ten bürokrata eleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, son günlerde kamuoyunda tartışılan ve Boğaz'daki kanunsuz yapılaşmayla gündeme gelen ?Acarkent? olayını üstü kapalı şekilde eleştirirken, ?10 senedir orada o rezalet devam ediyor... Kanunsuz bir eylem varsa ihbara bile gerek yok. Birçok kişi kendiliğinden harekete geçip gereğini yapmış olması gerekirken, yapılmıyor? dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından ikincisi gerçekleştirilen ?Yolsuzlukla Mücadele Konferansı?nın açılışında bir konuşma yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasında 64. olmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledi. Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede daha üst sıralarda yer alması gerektiğini anlatan Çiçek, yolsuzluğu şeker hastalığına benzeterek, ?Her türlü başkaca hastalıkların temelini oluşturuyor. Bu kadar olumsuz etkileri var? dedi.

Yolsuzluğun toplum hayatı bakımından son derece olumsuz etkileri olan kanunsuz eylemler bütünü olduğunu belirten Çiçek, son günlerde Boğaz'da yaşanan kanunsuz yapılaşmaya ilişkin eleştirilerini dile getirirken, şöyle dedi:

?Birkaç günden beri Türkiye'de basında bir olay devamlı yazılıp çiliyor. Tam da benim yolsuzluğa algıladığım gibi yazılıyor çiziliyor. Bu yolsuzluk üç ayaklıdır. Bir tarafından siyasetçi vardır. Herkes şimdi işin o kısmını görüyor. Bir tarafında bürokrat vardır. Şu kesimden, bu kesimden. Şimdi en rahat tenkit edilen kısım siyasetçi kısmı. Bürokrat kısmına gelince orada bir kısım zorluk var. Çünkü siyasetçiye nazaran daha fazla yetkisi olanlar var.

10 senedir orada o rezalet devam ediyor. Nedense son 15 gündür gündeme geliyor. Bu işin sorumlularının olması gerekmez mi? Kanunsuz bir eylem varsa ihbara bile gerek yok. Birçok kişi kendiliğinden harekete geçip, gereğini yapmış olması gerekirken, yapılmıyor. İşin bir kısmında da bürokrat var. Sıfatı şudur veya budur. Ama işte bunlar işin ikinci ayağını oluşturuyor. Üçüncü ayağını da iş adamları oluşturuyor. İş dünyası var. Bu üç ayaklı bir sehpa. Tek kişi tek başına zaten yolsuzluk suçunu işleyemez. Geri kalanı bu üç, bu iki ayağın bir araya gelmesi ile oluşur.?

O yüzden değerlendirmeler yapılırken bu üç ayağın birden ele alınması gerektiğini vurgulayan Çiçek, söz konusu olayda bugün işin siyasetçi yönünün ele alındığındı kaydetti. ?Bundan sonraki kısmında bürokrasi ve iş dünyası ile ilgili şeyler arka arkaya yapılması lazım ki fotoğrafı tümüyle ortaya çıkarılım? diyen Çiçek, böyle yapılırsa herkesin kendi hesabına ne alacaksa onu alacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber