Sabit telefonlardan kısa mesaj gönderme dönemi başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Yanbay, sabit hatlardan tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi abonelerin kısa mesaj çekebileceklerini belirtti.

Türk Telekom'un başlattığı yeni projenin Amasya ve ilçelerinde hayata geçtiğini ifade eden Ahmet Yanbay, artık isteyen herkesin sabit telefon hatlarından başka sabit hatlara ve cep telefonların kısa mesaj çekme imkanı olduğunu söyledi. Sabit telefondan sabit telefona 1 mesaj bedelinin 4.9 Ykr, sabit telefondan cep telefonlarına 8.5 Ykr, 1 YTL ücret ile sabit telefondan sabit telefona 20 adet mesaj, sabit telefondan cep telefonuna 12 adet mesaj gönderilebildiğini ifade eden Ahmet Yanbay, "Bu hizmetten yararlanabilmek için arayan numaranın görünmesi özelliğine ve SMS uyumlu telefon cihazlarına sahip olmak gerekmektedir. SMS uyumlu olmayan cihazlara gönderilen yazılı mesajlar, sesli mesaj olarak iletilecektir" dedi.

Bir mesajın uzunluğunun 160 karakter olup, 1 mesaj bedeli ile ücretlendirildiğini, web üzerinden ve telefon makinesinin uygun olması durumunda 160 karakterden fazla mesaj yazılabildiğini, ancak 160 karakteri aşması halinde ücretlendirmenin farklı olacağını söyleyen Ahmet Yanbay, bu uygulamadan faydalanmak isteyenlerin Türk Telekom Müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber