'Yalnız kurtlara' acil eylem planı

Dünyaya yeni dalga olarak yayılan ve herhangi bir terör örgütüne üye olmadığı halde sosyal medyada yayınlanan videolardan etkilenerek terör eylemlerine yönelen "Yalnız kurtlar" için acil eylem planı geliştirildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yalnız kurtlara' acil eylem planı

Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), Türkiye'de internetle ilgili hizmetlerde iş yapmak isteyen şirketlerin yetki talebi başvurularında milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla reddedebilme yetkisi verilecek. Terör propagandasına göz yuman sosyal medya sitelerinin tüm uyarılara rağmen bu içeriği kaldırmaması halinde internet sitesinin doğrudan kapatılmasına yönelik uygulamaların daha da artırılmasına olanak sağlanacak

ASKERİ HEDEF GÖSTEREN İÇERİK KALDIRILMADI

Sosyal medyada terör propagandası içeriğinin kaldırılmamasına son örneği Hakkari'de görev yapan özel harekatçılara ait bir fotoğrafın terör örgütü PKK'ya yakın bir sosyal medya hesabından paylaşılarak askerlerin hedef gösterilmesi oldu. İçeriğin kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararını BTK'nın Facebook yetkililerine iletmesine rağmen içeriğin kaldırılmaması ve askerlerin hedef gösterilmesine aracılık edilmesi yeni tedbirleri gündeme getirdi.

BARIŞ ŞİMŞEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber