Milliyet: Okulda 'gizli mescit' var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde çıkan yangın, okuldaki mescidi de ortaya çıkardı.

Okulun zemin katından dün 11.45 sıralarında üst katlardaki sınıflara doğru yükselen duman üzerine öğrenci ve öğretmenler panik içinde binayı boşalttı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, giriş katta mescit olarak kullanılan odadan geçerek, depo olarak kullanılan küçük bir odaya girdi.

Kısa sürede söndürülen yangına, malzeme dolabındaki kasetçaların üzerine atılan sönmemiş bir sigara izmaritinin neden olduğu belirlendi.

Bu sırada itfaiye ekiplerinin ilk girdiği odada, ıslanmaması için kenarlarını kaldırıldığı yeşil halı ile yerdeki tesbih ve terlikler dikkat çekti.

Bir öğrenci, DHA muhabirinin "Bu oda hangi amaçla kullanılıyor?" sorusuna "Mescit. Öğrenci, öğretmen fark etmiyor. İsteyen kullanıyor" karşılığını verdi. Okulda görevli müstahdem de, "Ne zaman yapıldı. Kimler kullanıyor?" sorusu üzerine, "Bir yıl oldu. Öğrenciler, öğretmenler kullanıyor" dedi. Müdür Yardımcısı Mürteza Çoğalı ise odanın depo olarak kullanıldığını iddia etti. Çoğalı, yerde halı olduğunun hatırlatılması üzerine konuşmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber