'Kayyum'da kısmi geri adım atıldı

Ak Parti'nin, yüksek yargıyı yeniden dizayn eden kanun tasarısıyla gündeme getirdiği, "kayyum" düzenlemesinde, Ak Partili hukukçuların, "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanunu yeterli olur" görüşü üzerine, TÜSİAD başta olmak üzere kamuoyundan gelen tepkilerin de boyutlanmasını önlemek amacıyla kısmı geri adım attığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kayyum'da kısmi geri adım atıldı

ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara

İftarda yargı muhabirleriyle bir araya gelip, soruları yanıtlayan Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ da TÜSİAD'ın eleştirilerinin anımsatılması üzerine, "Terörün finansmanı suçu var kanunda. Silahlı bir terör örgütüne finansman aktaranları seyir mi edeceğiz? Elbette bu tür süreçlerde kayyumla ilgili atama yapılabilecektir. Yeni bir madde getirmiyoruz. Eksiklikler var onu tamamlıyoruz. Bu doğru bir düzenlemedir" açıklamasını yaptı.

Ancak iftar arasının ardından çalışmalarını sürdüren komisyonda, söz konusu maddenin görüşmelerine geçilmesinden hemen önce, Ak Parti'den sürpriz bir değişiklik önergesi geldi. Kabul edilen önerge ile, kayyum tedbiri uygulanacak suçların kapsamının genişletilmesinden vazgeçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber