Türkiye nüfusunun yüzde 4'ü sığınmacı

TBMM Mülteci Alt Komisyonu Başkanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, dünyada 60 milyondan fazla mülteci yaşadığını belirterek, "Türkiye'de de 3 milyon civarında sığınmacı yaşıyor." dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye nüfusunun yüzde 4'ü sığınmacı

BAHAR ATAKAN Ankara

TBMM Mülteci Alt Komisyonu Başkanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, dünyada 60 milyondan fazla mülteci yaşadığını belirterek, "Türkiye'de de 3 milyon civarında sığınmacı yaşıyor. Türkiye şu anda dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi. 3 milyonluk bu nüfus Malta'dan, Slovenya'dan, Estonya'dan, Letonya'dan, Lüksemburg'dan daha büyük bir oran. Türkiye'nin yüzde 4'ü sığınmacılardan oluşuyor. Avrupa'da bu rakam çok düşük, 500 milyonluk Avrupa'da bizim kadar sığınmacı yok, Avrupa'daki sığınmacı oranı binde 4 bile değil" dedi. Ramazan Bayramı sonrasında komisyonun ara raporunun yayınlanacağını belirten Uslu, özetle şunları kaydetti:

DÜNYADA 60 MİLYON MÜLTECİ VAR: Bugün dünyada 60 milyondan fazla mülteci yaşıyor. Türkiye'de de 3 milyon civarında sığınmacı yaşıyor, 2.8 milyonu Suriyeliler, geçici koruma altındaki Suriyeliler. Diğerleri de 200 bin civarında da 'sığınmacı' olarak ifade ettiğimiz, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nda da ismi 'şartlı mülteci' olarak ifade edilen kişiler.

AVRUPA'DA ORAN DÜŞÜK: Türkiye şu anda dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi. 3 milyonluk bu nüfus Malta'dan, Slovenya'dan, Estonya'dan, Letonya'dan, Lüksemburg'dan daha büyük bir oran. Türkiye'nin yüzde 4'ü sığınmacılardan oluşuyor. Avrupa'da bu rakam çok düşük, 500 milyonluk Avrupa'da bizim kadar sığınmacı yok, Avrupa'daki sığınmacı oranı binde 4 bile değil.

SIĞINMACILAR HIRİSTİYANLAŞTIRILIYOR: Bugün bakıyorsunuz Avrupa'ya, panik var. Oysa bizde işler düzgün bir şekilde, devam ediyor. Bugün, Avrupa'da sığınmacılar hızlı bir şekilde Hıristiyanlaştırılıyor. Bunlara engel olalım diye böyle bir sözleşme teklifinde bulunduk.

EGE'DE ÖLÜMLER DURDU

Avrupa'da, Fransa'da Calais Kampı vardı, geçen hafta Calais Kampı dağıtıldı, 160 çocuk kayboldu. Almanya İnterpol'ü itiraf ediyor, diyor ki: Bize gelen 6 bin sığınmacı çocuk kayboldu, yok. Avrupa, bu konuda duyarsız. Kapılarını açmayarak Akdeniz'de ölümlere sebep oluyor. Son 5 ayda, Afrika'dan Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıların 2 bin 500'ü öldü. Ege'de ölümler durdu. Biz insanlar ölmesin istiyorduk, şimdi ölümler durdu ama ölümler Akdeniz'e kaydı, Son on yılda dünyada 25 bin sığınmacı ölmüş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber