Sezer, TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'ndaki değişiklikleri onayladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 18:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nda değişiklik yapan kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 5559 sayılı "Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Kanuna göre, Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı bünyesinde Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Teknik Daire Başkanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Müdürlüğü, Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ile Tanıtım ve Tahsisler Şube Müdürlüğü kurulacak.

Kanunla, Genel Evrak ve Basın-Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının ismi İletişim Daire Başkanlığı olarak değiştirilirken, Televizyon Müdürlüğü teşkilatlandırılması öngörülüyor.

TBMM uzman yardımcılarına, yeterlilik sınavlarında başarı göstererek uzmanlığa atanmaları sırasında bir defaya mahsus 1 derece verilecek.

Ayrıca uzman kadrolarına atanarak halen TBMM'de yönetici olarak çalışanlar da bir defaya mahsus olmak üzere bu haktan yararlanacak.

TBMM Başkanı, Meclis kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını izleyecek, gözetecek ve denetleyecek.

TBMM Genel Sekreteri, genel sekreterliğin stratejik planı, bütçenin hazırlanması ve uygulanması, sorumluluğu altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımının sağlanmasında, kayıp ve kötüye kullanımın önlenmesinde, TBMM Başkanına karşı sorumlu olacak.

Kanunla, TBMM Başkanının, harcama yetkilerinden bir kısmını TBMM Genel Sekreterine devretmesi hükmü kaldırılıyor.

Kanunla, 170 kadro iptal edilirken, aralarında muhabir, spiker, teknik yönetmen, sesçi, montajcı, işitme engelliler çevirmeni, makyajcının bulunduğu 23 kadro ihdas ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber