Viyana'daki gurbetçilere YÖK kazığı...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Avusturya' n ı n başkenti Viyana'da resmi kayıtlara göre 250 bin Türk yaşıyor. Almanya'ya göre daha sessiz ama huzurlu bir hayatları var.

Avusturyalılar kapıdan girene dek her zorluğu çıkarıyor. Ama yasalara uygun girmişsen de yerliyabancı ayrımı yapmadan insan gibi davranıyor. Bu durum okumak için koşulları zorlayan gençler için de geçerli. Şayet üniversiteye kaydını yaptırabilirsen, çok şanslı bir öğrenci oluyorsun.

Türban nedeni ile Viyana'da yüksek öğrenim gören pek çok kızımız var. Başını açmadığı için özellikle Viyana'ya giden kızlarımız hayatından memnun. Ama onları aklı sıra cezalandırmak isteyen YÖK farkına varmadan kötü şeyler yapıyor. Açıkçası yıllardır Avusturya'da ekmek savaşı veren gurbetçi çocuklarını üzüyor. Nasıl mı? Geçen yıla kadar Avusturya yabancı öğrencilerden çok az harç parası alırmış. Şayet üniversite giriş sınavında yeterli puan alırsan Avusturya'da okuyabilirmişsin.

Ama YÖK orada okuyan kızların yolunu kesmek için şöyle bir hinlik yapmış. Türkiye'deki Avusturyalılar'a zam yapmış. Sayıları 25 civarında olan Avusturyalı öğrencilerden çok para almaya başlamış.

Eee... Avusturya hükümeti de misilleme yapıp oradaki Türk öğrencilerinden çok para almaya başlamış. Buradan gidenler için hiç önemli değil. Zaten çoğu burslu öğrenci veya babaları zengin. Ama Avusturya'da ailesinin yanında oturan gençler bu parayı vermekte zorlanıyor. Hepsi bulaşıkçılık, garsonluk yapmaya başlamış. Benden yazmamı rica ettiler. 'YÖK buraya gelen türbanlı kızlara değil, bize kötülük yapıyor. Onlar zaten zengin' dediler. Ben de aynen iletiyorum. Ama YÖK'ü anlatmak açısından çarpıcı bir örnek... Nelerle uğraşıyor.

aykut ışıklar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber