Bakan Çelik: İllerin eğitim röntgenini çekiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 01:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, her ilde yapılan istişare toplantılarıyla, ''illerin eğitim röntgenini çektiklerini'' söyledi.

Afyonkarahisar'a programlanan saatten geç gelen Bakan Çelik, bazı ziyaretlerini iptal ederek, ''Afyonkarahisar'ın Eğitim Sorunları'' toplantısına katıldı.

Bakan Çelik toplantı öncesi yaptığı konuşmada, istişare toplantılarının amacının, eğitim alanındaki sıkıntıları yakından takip ve sorunlara yerinde müdahale etmek olduğunu söyledi.

Çelik şunları söyledi:

''Afyonkarahisar'da yapılan bu toplantıyla 50 ilimizde istişare toplantılarını bitirmiş olacağız. Bunun için hangi ile gidiyorsak önceden oraya giden arkadaşlarımız, o ilin eğitim röntgenini çekiyor ve sorunlara yerinde müdahale ediyoruz. Bu toplantılarda ortaya konulan sorunlar, nereden müdahale yapılması gerekiyorsa oradan müdahale yöntemiyle yakından ilgilenilmektedir. İlin sorunları yerel imkanlarla çözülebilecekse, o ilimizin Valilik imkanlarıyla, değilse Bakanlığımızın imkanlarıyla ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Böylelikle illerin eğitim röntgenini çekiyoruz.'' İkbal Termal Tesislerindeki toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber