Sağlık Bakanlığında yolsuzluk operasyonu

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da mali polis, soruşturma savcısının talimatıyla, aralarında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Nuray Taşçı'nın da bulunduğu 8 kişiyi yolsuzluk iddiasıyla gözaltına aldı.

Müfettişler ihbar üzerine, ilaçların piyasadan toplatılmasına veya piyasaya sürülmesine karar veren, yeni ilaç ruhsatlarını onaylayan genel müdürlükle ilgili olarak 3 ay çalışma yaptı. Müfettişler bazı ilaç firmalarının kollandığını, firmaların bakanlıkla olan işlerinin özel olarak takip edildiğini ve bazı firmaların kayırılarak, karşılığında firmalardan çıkar sağlandığını tespit ettiler. Soruşturmayı tamamlayan müfettişler hazırladıkları rapor ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Operasyonu yürüten Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan'ın talimatıyla, polis önceki gün 8 sanığı tek tek evlerinden toplayarak mali şubeye götürdü. 2 gündür gözaltında tutulan sanıklar arasında İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Nuray Taşcı, bazı bürokratlarla rüşvet karşılığı iş takibi yaptırdıkları öne sürülen ilaç firmalarının temsilcilerinin bulunduğu belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber