Bakan Nabi Avcı'dan sanatçılara Telif müjdesi

Sanatçıların korsan faaliyetlerle ilgili sorunlarını dinleyen Bakan Avcı, telif haklarına 'AB modeli düzenleme' getirecekleri müjdesini verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Temmuz 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Nabi Avcı'dan sanatçılara Telif müjdesi

Sanatçıların uzun süredir gündeme getirdiği telif sorunu çözüme kavuşuyor. Müjdeyi müzik sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin başkanlarıyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı verdi. Sanatçıların korsan faaliyetlerle ilgili sorunlarını dinleyen Bakan Avcı, tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik için 'İhtiyaç Analizi' raporu hazırladıklarını bildirdi. Söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal-dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin artırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi hedefleniyor. Kanun taslağına son şekli, besteci, söz yazarları, yorumcu, yapımcı ve yayıncı gibi tüm paydaşların görüşlerinden sonra verilecek.

Bakan Avcı, müzik sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin başkanlarıyla İstanbul'da bir araya geldi. Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Burhan Şeşen, Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çirika'nın katıldığı toplantıda sorunlar ve yapılması gereken konular masaya yatırıldı. Toplantının ana gündem maddesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için yürütülen çalışmalar oldu.

Telif haklarına komple bakış

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, bestecilerimiz, söz yazarlarımız, ressamlarımız, yazarlarımız, oyuncularımız, şarkıcılarımız, yapımcı ve yayıncılarımızın telif haklarının en etkili şekilde korunması amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalar tamamlandığında yasa taslağını, yine ilgili meslek birliklerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerine açacağız, ardından taslağa son halini vererek Bakanlar Kurulu'na sunacağız.

Ercan Baysal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber