Bayram namazı sonrası bakanların mesajları

bayram namazı sonrası bakanların mesajları.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2016 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayram namazı sonrası bakanların mesajları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bizim kendi gönül coğrafyamızda yaşanan yangınların bir an önce son bulmasını, kötülüklerin bir daha hiç olmadığı bayramların olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Özhaseki, Kayseri'de tarihi Hunat Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özhaseki, Kayserililer başta olmak üzere tüm milletin, insanlığın Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Huzurla, ağız tadıyla nice bayramlara erişilmesi temennisinde bulunan Özhaseki, bir ay boyunca tutulan orucun sonunda bayram yapmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bizim kendi gönül coğrafyamızda yaşanan yangınların bir an önce son bulmasını, kötülüklerin bir daha hiç olmadığı bayramların olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki müminler bir ay boyunca oruç tuttu ve Allah'ın ikramına, lütfuna mazhar oldu. Bugün hep birlikte bayram yapıyoruz. Oruç tutan tutmayan en azından bu manevi değerlerimize saygı gösterenlerin de bayramını tebrik ediyorum. Bugün artık bayram yapacağımız bir gün. Kötülüklerin, sıkıntıların, gözyaşlarının, acıların konuşulacağı bir gün değil. Onun için sabahtan itibaren hep iyi şeyler söyleyerek, dilimizi alıştırmaya, herkesle güler yüzle bayramlaşmaya devam edeceğiz."

Bakan Özhaseki, Kayseri'de akşama kadar valilik ve AK Parti İl Başkanlığının programına katıldıktan sonra yaşlılar, gaziler, şehit aileleri, engelliler, emniyet ve jandarma teşkilatını da ziyaret ederek bayramlaşacaklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da şehitlik ziyaretinde bulunup, vatandaşlarla bayramlaştı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla baba ocağı Trabzon'a gelen Soylu, bayram namazını İskenderpaşa Camisi'nde kıldıktan sonra vatandaşlarla meydanda kahvaltı yaptı.

Kahvaltının ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliğe geçen Soylu, burada Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, askeri erkan ve vatandaşlarla şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Ramazan Bayramı'nın hayırlı olması temennisinde bulunan Soylu, Ramazan Bayramı'nın Türkiye'ye, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.

Şehitliğe gelen protokol üyeleri, şehit yakınları ve vatandaşlarla bayramlaşan Soylu, daha sonra kentten ayrıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ramazan Bayramı'nı memleketi Denizli'de karşıladı.

Bayram namazını doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Tavas ilçesinin Pınarlar Mahallesi'ndeki Yukarı Cami'inde oğulları Atilla Şükrü, Süleyman Ertuğrul ve Efe Zeybekci ile kılan Bakan Zeybekci, namaz çıkışında cami cemaati bayramlaştı.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Zeybekci, daha sonra kaldığı baba evine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber