Başkan 'Kurtar bizi' feryatlarını duydu

Gürpınar'da bağımlı gençlerin 'Bizi bu illetten kurtar' feryatları üzerine kolları sıvayan Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, uyuşturucu yuvası gibi kullanılan eski bir çarşıyı kültür merkezine dönüştürdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan 'Kurtar bizi' feryatlarını duydu

BURAK DURSUN İstanbul

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar'a gittiğinde karşısına çıkan uyuşturucu bağımlısı gençlerin 'Başkanım bizi kurtarın' yakınmalarının ardından ilçede uyuşturucu yuvası olarak kullanılan eski bir çarşıyı Zübeyda Hanım Kültür Merkezi'ne dönüştürdü. Ardından da ilçede Bağımlılık Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. Şimdi orada 45 bağımlı uyuşturucudan kurtulmak için rehabilitasyon görüyor. Kapılarını Milliyet'e açan merkez, bağımlıları topluma kazandırmaya çalışıyor.

'Çok yol kat ettim'

E., 34 yaşında tedavi gören bir bağımlı. İlk kez 13 yaşında tanıştığı uyuşturucuyu defalarca bırakmayı denese de her seferinde başarısız olmuş. Geldiği durumu, "Madde almaya para yetiştiremiyordum. Maddeyi alabilmek için akrabalarımı bile dolandırdım, hırsızlık yaptım" sözleriyle anlatan E. artık yeni bir hayata 'merhaba' demek için 6 aydır destek alıyor.

Aralık ayında Beylikdüzü Belediyesi'nin açtığı Bağımlılık Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelmeye başladığını belirten E. "Tedavi sürecinde kaymalar yaşasam da çok yol kat ettim" dedi.

Merkeze gelenlerden bir diğer bağımlı 26 yaşındaki D. de arkadaş ortamının kurbanı olduğunu söylüyor:

"İnsanların madde kullanımına başlamasında bence en önemli etken arkadaş ortamı ve kendini kanıtlama isteği. Ben de ilk başta arkadaş ortamında başladım. Ailenin madde kullanımını öğrenmesi bir bağımlı için tam bir kaos. Aralıkta buraya geldim."

Merkezde 45 bağımlı ve 37 bağımlı ailesine hizmet verdiklerini söyleyen Klinik Direktörü Uzman Psikolog Melda Çelik, "Buraya gelen hastalara bilişsel davranışsal terapi, çözüm odaklı terapi ve diyalektik davranışsal tedaviler uyguluyoruz. Kişinin motivasyonu ve istekli olmasına göre buradaki seansları düzenliyoruz. Burada kendilerine tutunacak bir dal buluyorlar" dedi.

'İş imkanı da sağlıyoruz'

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu merkezle ilgili şunları söyledi: "Madde bağımlılığı giderek artıyor. Biz de bu gidişe dur demek için merkezi kurduk. Madde bağımlılarına birkaç defa yemek verdim. Yarım saat yemek yedikten sonra 'Başkanım benim gidip hapımı almam lazım' diyenler oldu. Burada hastaları tek tek kontrol ediyoruz. Kim hangi hastaneye gitti hangi ilacı aldı, hepsiyle psikologlarımız ilgileniyor. Kimilerine bu merkez vasıtasıyla iş buluyoruz ve istihdam sağlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber