İzmir ve İstanbul'da denizde kaybolan 4 kişi aranıyor

İzmir'de sürüklenen dubalarda kaybolan 2 kişi ile İstanbul'da teknenin alabora olmasının ardından kaybolan 2 kişi için arama çalışmaları sürüyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Temmuz 2016 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir ve İstanbul'da denizde kaybolan 4 kişi aranıyor

İzmir'in Çeşme ilçesinde, çalıştıkları beach clup'taki dubada uyurlarken, bağlantıların kopması sonucu açık denize sürüklenen 2 genç hala bulunamadı. İstanbul Beylikdüzü'nde de deniz kazasında kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar sabahın erken saatinde yeniden başladı.

Çeşme Alaçatı'dakidubayla denize sürüklenen barmen olarak çalışan Çınar Gürses, arkadaşı Serdar Yalçın'ı arama çalışmaları botlarla aralıksız sürüyor. Sahil Güvenlik'e ait 1 uçak ve 1 helikopter de arama çalışmalarına katıldı. Rüzgarın etkisiyle açık denize sürüklendiği sanılan duba ve kayıp 2 genç henüz bulunamadı.

Alaçatı'daki ünlü Beach Clup'ta barmen olarak çalışan Çınar Gürses, arkadaşı Serdar Yalçın ile denizdeki dubaya çıkmış ve orada uyuyup kalmışlardı. İlerleyen saatlerde, rüzgarın ve dalgaların da etkisiyle dubanın bağlantıları kopunca açık denize sürüklendiler. Uykularında olayın farkına varamayan 2 genç, uyandıklarında karadan oldukça uzakta olduklarını gördüler. Yanlarındaki telefonla arkadaşlarını arayarak yardım isteyen 2 gence ulaşılamayınca, arkadaşları Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdiler. Hemen arama çalışmalarına başlayan Sahil Güvenlik ekipleri, gençlerle bir daha telefon irtibatı kuramayınca, açık denizde Sahil Güvenlik botuyla arama çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

Sahil Güvenlik botlarının 2 gündür süren arama çalışmaları sonuç vermeyince, bugün de 1 Sahil Güvenlik uçağı ve 1 helikopteri arama çalışmalarına katıldı. Arama çalışmaları aralıksız sürüyor. (İHA)

BEYLİKDÜZÜ'NDE DE KAYIP 2 KİŞİ ARANIYOR

Beylikdüzü Gürpınar açıklarında 2 kişi öldüğü, 1 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı deniz kazasında kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar sabahın erken saatinde yeniden başladı.

Arama kurtarma faaliyetlerine dün gün ışığının kaybolmasıyla birlikte ara verilmişti. Ekipler denizdeki çalışmalarını sürdürürken sahilde bulunan kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor.

Kayıplardan Koray Gökdeniz'in dayısı Ramazan Başaran arama çalışmalarının yetersiz olduğunu savundu. Başaran, "Dün akşam kayboldular. Olaydan sonra ulaşamadık. Hala aranıyor. Kurtarma çalışmaları yetersiz. Akşamdan beri buradayız. Bize 10 tane arama ve kurtarma botuyla müdahale edildiği söyleniyor. Biz olay mahallindeyiz. Tek botla arama kurtarma çalışması yapılıyor şu anda" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber