Türkiye için en az iki AWACS geliyor

NATO Zirvesi'ndeki görüşmelerde Türkiye'nin korunması amacıyla ABD ve Almanya'dan birer AWACS uçağının İncirlik'e gönderilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Temmuz 2016 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye için en az iki AWACS geliyor

MAHMUT GÜRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nden, DAEŞ'le mücadele kapsamında Türkiye'ye "AWACS" tipi erken uyarı uçakları konuşlandırılması kararı çıktı. Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlandırılacak ve komuta edilecek olan uçan radarların, ABD ve Almanya tarafından sağlanacağı belirtiliyor. Türkiye'ye gönderilecek "AWACS" uçaklarının sayısının, ilk etapta en az iki adet olacağı, süreç içinde bu sayının artabileceği vurgulanıyor.

Koalisyon uçaklarıyla çalışacak

İlk grup uçağın hangi ülkenin envanterinden olacağı ve hangi tarihte Türkiye'ye ulaşacağı, önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından netlik kazanacak. DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyon kapsamında görev yapacak uçakların, NATO zirvesi sırasında Varşova'da koruma görevi yapan Türk AWACS'ları ile beraber, ya da koordineli uçuş yapacağı ifade ediliyor.

Komuta İncirlik'te olacak

Gönderilecek uçakların görevlendirmelerine ilişkin komuta ise İncirlik Komuta ve Kontrol Merkezi'nde olacak. AWACS'lar sayesinde DAEŞ'e ait hedeflerin saptandığı anda vurulması da sağlanacak ve örgütün hareket alanı kısıtlanacak. Böylece Menbiç Cebi Güvenli Alanı da kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber